Formule E – D’Ambrosio wint na botsing BMW-rijders

Jérôme d’Ambrosio heeft voor het eerst sinds 2016 weer een overwinning gepakt in het FIA Formule 1 kampioenschap. In Marrakesh profiteerde de voor Mahindra Racing uitkomende Belg van een aanrijding tussen de twee BMW i Andretti Motorsport rijders. In een spannende laatste ronde wist hij Robin Frijns en Sam Bird achter zich te houden.

BMW i Andretti Motorsport rijders Alexander Sims en António Félix da Costa wisten met nog een half uur te gaan Sam Bird van de koppositie te stoten en leken op weg naar een 1-2 voor BMW, tot het 10 minuten voor het einde van de race helemaal fout ging. Sims probeerde Da Costa aan de buitenkant in te halen, maar de teamgenoten raakten elkaar en Da Costa eindigde zijn race in de bandenstapel. Sims kon door maar viel terug tot achter D’Ambrosio, Frijns en Bird. De safety car, die na de crash op de baan was gekomen, liet het veld met nog 1 ronde te gaan weer los en in die ronde moest D’Ambrosio nog zijn uiterste best doen Frijns achter zich te houden.

Door de overwinning pakt D’Ambrosio de leiding in het kampioenschap, voor Da Costa en Jean-Eric Vergne. Vergne zelf eindigde als vijfde, nadat hij bij de start rond was gegaan. Die spin zorgde ervoor dat veel auto’s moesten uitwijken. Grote verliezers waren HWA Racelab rijders Stoffel Vandoorne en Gary Paffett. Vandoorne raakte in de eerste ronde Paffett, waardoor uiteindelijk beide rijders uitvielen. Pascal Wehrlein was de derde rijder die uitviel, ook hij raakte betrokken bij de incidenten in de openingsronde. De volgende ePrix vindt over twee weken plaats in Santiago in Chili.