Formule E – Sam Bird wint in Santiago na crash Sebastien Buemi

Sam Bird heeft in Chili de Santiago ePrix gewonnen. De Envision Virgin Racing-rijder lange tijd achter Nissan e.dams’ Sebastien Buemi, maar de Zwitser ging met nog een kwartier te gaan onder druk in de fout, schoot door bij een chicane en reed zijn auto kapot op de betonnen muur. Bird kon daardoor de leiding overnemen, maar de Brit kreeg vervolgens voormalig F1-rijder Pascal Wehrlein achter zich aan. Door de hoge temperaturen kreeg Wehrlein in de absolute slotfase echter problemen, waardoor Bird zonder veel problemen de leiding kon behouden.

Bird’s overwinning leek nog even onzeker nadat bekend werd dat de auto mogelijk te licht was, maar niet veel later werd door de stewards besloten tot ‘no further action’. Wehrlein finishte de race als tweede (+6.489s), voor BMW i Andretti Motorsport-rijder Alexander Sims. Sims kreeg echter nog een tijdstraf voor het veroorzaken van een aanrijding, waardoor Daniel Abt namens Audi Sport ABT Schaeffler uiteindelijk de derde plaats in handen kreeg (+14.529s).

Robin Frijns was de beste rijder uit de Benelux. De Nederlander eindigde namens Envision Virgin Racing nadat alle straffen waren uitgedeeld als vijfde. Jerome d’Ambrosio werd in eerste instantie als 10e geklasseerd, maar de Belg schoof door de straffen door naar de achtste plek. Die klassering was voldoende om met één punt de leiding te behouden in het kampioenschap. Stoffel Vandoorne had opnieuw een weekeinde om snel te vergeten. Vandoorne lag op de zesde plaats toen hij een fout maakte en in de muur klapte. De Belg wist zijn zwaar beschadigde auto nog naar de pits te rijden, maar daar was het einde verhaal.