Formule E – Winst voor Max Günther in Chili.

De Duitser Max Günther heeft afgelopen weekend in de laatste meters van de ePrix in de Chileense stad Santiago de Portugees Antonio Felix da Costa weten te verslaan. De Portugees reed lange tijd achter raceleider Günther aan, maar zag in de slotfase zijn kans schoon om met enig geweld de BMW-rijder opzij te zetten. Da Costa forceerde met zijn DS Techeetah in de hairpin een gaatje door zijn auto naast Günther te zetten, waarmee Da Costa hem dwong om een ruime lijn te nemen en van het gas te gaan. Da Costa kreeg echter korte tijd later een koekje van eigen deeg toen Günther hem op pure snelheid voorbij stak en het nakijken gaf.

De van pole gestarte Mitch Evans wist zijn snelheid van de kwalificatie niet om te zetten in een zege. De Nieuw-Zeelander kwam niet als derde onder de vlag door, maar werd wel op die positie geklasseerd. Nyck de Vries wist zijn Mercedes als derde over de streep te sturen, maar kreeg tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden opgelegd en werd hierdoor terug geworpen naar de vijfde positie. Hij was hiermee een positie voor zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne, die de tussenstand in het kampioenschap leidt, te vinden en lijkt zijn draai in de Formule E steeds beter te vinden.

Robin Frijns kende een moeizame openingsfase van de Santiago ePrix en kwam daardoor geen moment in de buurt van een puntenfinish. Aanvankelijk wist hij enkele posities goed te maken, maar moest al snel weer terrein opgeven. In de drie kwartier durende wedstrijd wist de Maastrichtenaar zich uiteindelijk op te werken naar de vijftiende positie.