GT – Jeroen Mul in verband gebracht met corruptie

Lange tijd was het stil rond Lamborghini GT3 Junior rijder Jeroen Mul. Tot deze week. Gisteren maakte Lamborghini Squadra Corse bekend dat de Amsterdamse rijder het komende seizoen voor Imperiale Racing uit zal komen in het International GT Open kampioenschap. Vandaag bracht de Nederlandse Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) het bericht naar buiten dat de vader van Mul via zijn bedrijf ‘corrupt geld’ zou hebben gebruikt om de carrière van zijn zoon te financieren.

In het persbericht van de FIOD gaf de dienst aan dat vandaag drie mensen zijn aangehouden, waaronder de vader van Jeroen Mul, en dat doorzoekingen werden gedaan in twee bedrijfspanden en een woning. De FIOD heeft het vermoeden dat een bouwbedrijf als tegenprestatie voor het verkrijgen van een opdracht ten minste een half miljoen euro investeerde in Jeroen Mul. Via een ‘verhullende constructie’ kwam het ‘sponsorgeld’ uiteindelijk bij een stichting op naam van Mul’s vader terecht. Volgens het Nederlandse Quote, dat verder onderzoek deed, zou deze stichting als doelstelling ‘het bevorderen van autoracen’ hebben.

De Telegraaf kopte vanmiddag ‘Corruptieschandaal om racecarrière zoon’, Quote noemt het ‘Carrière Nederlandse Lamborghini-coureur gefinancierd met corrupt geld’, terwijl het AD het heeft over ‘Topman financierde racecarrière zoon met steekpenningen’. Beide kranten kregen van de stichting van de vader van Jeroen Mul overigens geen commentaar. Racinglife.nl heeft Lamborghini ook om een reactie gevraagd, maar deze nog niet gekregen. Het is dan ook nog te vroeg om conclusies te trekken voor wat betreft de (toekomstige) racecarrière van Jeroen Mul.