GT4 – Genoteerd in de pitlane in Monza

Selleslagh Racing Team was in Monza present met maar liefst drie bolides (alle Mercedes-AMG GT4) voor het openingsweekend van de GT4 European Series. Met twee overwinningen en een tweede plaats mocht het team van vader en zoon Selleslagh op zondagavond tevreden huiswaarts vertrekken. Bas Schouten en Junior Strous, zagend hun eerste race in het water vallen, maar werden fraai tweede op zondag. “Dit weekend is het perfecte voorbeeld van hoe dicht triomf en tragedie bij elkaar kunnen liggen”, beschreef Junior Strous het bijna filosofisch. “Vandaag is in ieder geval een grote pleister op de wonde, zeker omdat dit mijn eerste keer was in de auto én in de regen. We staan nu al vijfde in het kampioenschap. Dat belooft voor het vervolg!” Nog beter deden Johan Vannerum en Jean-Luc Behets, die beide zeges in de Am Cup grepen. “Een overwinning in de autosport is nooit eenvoudig, dat is vandaag nog maar eens gebleken”, vertelde Johan Vannerum op het podium. “In deze aartsmoeilijke omstandigheden zagen we geen hand voor de ogen. Gelukkig hebben we onze voorsprong kunnen controleren zonder overbodige risico’s te nemen.”

Benjamin Lessennes is samen met zijn teamgenoot Daniel McKay de grote winnaar van het GT4-weekend in Monza. In zijn eerste meeting met een GT-wagen, aan het stuur van een McLaren 570S GT4, wist Benjamin Lessennes de twee races van de GT4 European Series te winnen. “Wat een start van het seizoen!”, stelde hij zondag, na het verlaten van het podium. “Ik had al een vermoeden dat ik samen met Daniel een goed duo zouden vormen. Maar om al onmiddellijk de eerste twee races te winnen… Zeker omdat dit de eerste keer was dat ik een bolide met 500 pk op de achterwielen bestuurde had ik dit uiteraard nooit durven denken!”
.

Voor Max Koebolt was het een begin van een nieuw avontuur, want hij maakte voor dit jaar de overstap naar het Duitse team Leipert Motorsport. Voor deze renstal komt hij uit met een Mercedes-AMG GT4 in de kleuren van North Sea Lubricants, die hij deelt met de jonge Poolse rijder Jan Kisiel. Koebolt en Kisiel begonnen voortvarend aan het seizoen: in beide races op het vermaarde circuit in het Koninklijke Park van Monza werden ze als vijfde in de Silver Cup geklasseerd. “Heerlijk om na de winterpauze weer in een raceauto te zitten. We zijn het seizoen goed begonnen, de samenwerking met het team en de mensen van Mercedes-AMG verloopt uitstekend. Hierop kunnen we voortbouwen”, verklaarde Koebolt.