GTWC EU – Mercedes topt testdagen Paul Ricard, inschrijflijsten ogen mooi.

Een 50-tal wagens, verspreid over 30 teams, werkte de afgelopen dagen de testen af in het kader van de GT World Challenge Europe op Circuit Paul Ricard. De testsessies waren dan wel achter gesloten deuren, toch brengen 50 wagens een hoop mensen (rijders, teamcrew, media, catering, enz…) op de been. Dat dit alles kan in een land waar het aantal corona-besmettingen drie keer zo hoog is als in NL en BE samen stemt tot nadenken en roept bovendien ook vragen op over het verantwoordelijksgevoel van de organisator.

Ook van de partij waren gunstige weergoden, want elk van de sessies kon op groog asfalt worden afgewerkt. Op sportief gebied noteerden we de dominantie van Mercedes, dat in elk van de vier sessies de snelste tijd liet noteren. De absolute toptijd ging naar Raffaele Marciello met de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG. Marciello topte drie van de vier sessies, de #84 HTP-Winward Mercedes-AMG was met Philip Ellis de snelste performer in de laatste run.

De inschrijvingslijsten voor de GT World Challenge Europe, de vroegere Blancpain Series, ogen mooi voor dit jaar. Er is heel wat belangstelling van topteams en -rijders, wat ervoor zorgt dat er 53 inschrijvingen zijn voor de Endurance Cup en 33 voor de Sprint Cup. Onder voorbehoud van wijzigingen wegens COVID-19 gaan de wedstrijden van start begin mei bij de Britse Brexit vrienden, met eerst de Sprint Cup in Brands Hatch (2-3 mei), gevolgd door de Endurance Cup in Silverstone (9-10 mei). Onderstaand de inschrijvingslijsten.

2020 GTWC-EU Endurance Cup

2020 GTWC-EU Sprint Cup