Gulf 12H – Eerste namen uitgenodigde teams vrijgegeven

 

Vier maanden voor de negende Gulf 12 Hours (14 december) heeft de organisator van het evenement een eerste lijst met uitgenodigde teams bekend gemaakt. Andrea Ficarelli liet weten dat elf GT3 teams en zes GT4 teams deel kunnen nemen aan de race op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, mits zij voor 25 augustus hun deelname bevestigen. Er werden nog geen namen van teams uit andere klassen bekendgemaakt.

Ficarelli bevestigde afgelopen weekeinde tegenover Racinglife.nl al dat er veel meer interesse is dan dat er plekken beschikbaar zijn op de grid (66 vs 34), maar liet vandaag ook weten dat de limiet van 34 inschrijvingen, ingesteld uit het oogpunt van veiligheid, mogelijk verhoogd kan worden. Vanuit geïnteresseerde teams is als mogelijke oplossing het delen van tanktorens aangegeven, iets waar door de organisatie serieus naar zal worden gekeken.

Bij de uitgenodigde teams zien we onder andere de winnaars van de 24 uur van Spa, GPX Racing, maar ook oud-winnaars Kessel Racing en AF Corse. Daarnaast zijn bekende teams uit de Blancpain GT Series en de 24 uur van Dubai te vinden. Ook in de GT4-klasse zijn de uitgenodigde teams zeer bekend met het racen in Midden-Oosten rond de jaarwisseling.

De uitgenodigde teams zijn als volgt:

GT3
3Y Technology (BMW)
AF Corse (Ferrari)
AKKA ASP (Mercedes)
Attempto Racing (Audi
Barwell Motorsport (Lamborghini)
E2 Racing (Mercedes)
GPX Racing (Porsche)
Kessel Racing (Ferrari)
Optimum Racing (Aston Martin)
Rinaldi Racing (Ferrari)
Scuderia Villorba Corse (Lamborghini en/of Mercedes)
(mogelijk nog een extra GT3 team later deze maand)

GT4
3Y Technology (BMW)
Century Racing (BMW)
Ciceley Motorsport (Mercedes)
Dragon Racing (Mercedes)
Optimum Racing (Aston Martin)
Scuderia Villorba Corse (Maserati en/of Mercedes)