IMSA – Acura (P), Ford (GTLM) en Lambo (GTD) leiden in Daytona na 12U

IMSA Daytona24

De 56ste Rolex 24H Daytona zijn halfweg en vooraan domineren Acura en Cadillac. De leiding is in handen van Team Penske, met een licht voordeel van de #6 Accura op de zusterwagen onder startnummer 7. De Cadillac bolides #5 en #31 volgen net iets verderop. Zoals u in het verslag na 4 uren racen al kon lezen speelde de polesitter (#10 Wayne Taylor Racing Cadillac DPi-V.R) met o.a. Renger van der Zande aanvankelijk een rol in de top 3, maar deze wagen kende na 9u wedstrijd problemen en viel ver terug. In de GTLM-klasse zijn de Ford GT bolides al de hele race de snellere wagens, met de Corvettes momenteel op duidelijke achterstand. Porsche (Vanthoor), BMW (Catsburg) en vooral Ferrari konden tot op heden nog geen rol van betekenis spelen. In GTD is de strijd tussen Lamborghini, Acura, Ferrari en Mercedes nog volledig open maar valt Porsche zwaar door de mand.

Enkele wedstrijdfeiten van de afgelopen 6 uren:

  • De komst van de nacht betekende ook de komst van de regen. Het eerste slachtoffer daarvan was de #14 Lexus RC-F GT3.
  • Bill Auberlen kende een schrikmomentje met de #25 BMW M8 toen de rechter voorband het begaf op de banking.
  • Renger van der Zande kent met de #10 Cadillac een bandenprobleem. Hij slaagt erin de wagen naar de pits te brengen, maar het duurt 14 minuten om bodywork en diverse koelingselementen te repareren.
  • Nick Tandy spint met de #911 Porsche in de Bus Stop en belandt in de bandenmuur, met grote schade aan de bolide tot gevolg.
  • Roberto Gonzalez plant zijn #52 AFS/PR1 Mathiasen Ligier JS P217 in de banden bij Horseshoe.
  • Ryan Dalziel brengt de #2 Tequila Patron Nissan DPi naar de pits met een versnellingsbakprobleem
  • De #29 Audi van Land Motorsport leidde de GTD-klasse met meer dan een ronde voorsprong, tot de wedstrijdleiding de wagen bedacht een stop & go van maar liefst 5 minuten. Blijkbaar was e.e.a. met de fuel flow bij het tanken niet in overeenstemming met de reglementen.
  • Met de #90 Spirit of Daytona Racing Cadillac hebben we officieel de eerste opgever in de race.