Kortnieuws – Black Falcon, Formula E en Eurasia Motorsport

Black Falcon heeft de rijders bekend gemaakt voor de drie Mercedes AMG GT3 bolides die het Duitse team dit jaar inzet in de Blancpain GT Series. Op de #4 wagen krijgt Yelmer Buurman het gezelschap van Maro Engel en Luca Stolz. Vanzelfsprekend is dit een PRO-equipage. In PRO-AM doet Black Falcon het met Kriton Lendoudis, Saus Turki Al Faisal en Rui Aguas op de #5 bolide, terwijl de #6 Mercedes gemend zal worden door Hubert Haupt, Gabriele Piana en Abdulaziz Turki Al Faisal.

Formula E

Close racing in de Formula E wedstrijd in Punta del Este (Uruguay). Jean-Eric Vergne (Techeetah) haalde het uitermate nipt na een zeer spannend duel met Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler) . In de tussenstand voor het kampioenschap heeft Vergne nu 30 punten voorsprong op Rosenqvist en 33 eenheden op Bird.

Opschudding en grote ontevredenheid bij Eurasia Motorsports. De aanleiding: twee samenwerkende vooraanstaande autosportmedia hadden de foutieve informatie verspreid dat Krohn Racing Eurasiade Le Mans entry van het team zou overnemen. Op een paar woordjes na klopte het verhaal wel, want Eurasia Motorsport heeft voor Le Mans 2018 wel Tracy Krohn als rijder op de Ligier JSP2047, met als teamgenoten Andrea Bertolini en Niclas Jonsson, doch onder de naam van Eurasia Motorsport. Eigenlijk toch wel een beetje Krohn Racing…