Kortnieuws – Brits GT, Italiaans GT en Formula E

Het Britse GT kampioenschap was afgelopen weekend aan de slag in Rockingham, waar de tweede meeting van het seizoen werd afgewerkt. De Nederlander Yelmer Buurman en zijn teamgenoot Lee Mowle behaalden er met hun #116 Mercedes AMG GT3 van ERC Sports een zeer mooie overwinning. Na het uitstapje van Mowle tijdens de kwalificatie dienden ze achteraan het veld te starten maar na een sterke race en mede door vier interventies van de SC eindigden ze op het bovenste trapje van het podium. De Bentley Continental van Team Parker en de Aston Martin Vantage van Beechdean vervolledigden de top 3. In de GT4-klasse ging de overwinning naar de Ginetta G55 van HHC Motorsports. Van deze meeting mag u trouwens later op de dag nog een fotoreportage verwachten.

In het Italiaans GT Kampioenschap, dat de tenten had opgeslagen in Imola, werd gisteren de tweede manche van het openingsweekend afgewerkt. Na de zege van de Ferrari 488 van Fisichella-Gai op zaterdag was het nu de beurt aan Audi Sport Italia om te juichen met de overwinning van Bar Baruch en Marcel Fässler in hun Audi R8 LMS. Fisichella-Gai strandden als tweede op amper 0,48 sec. en Zampieri-Altoè (Lamborghini Huracan-Antonelli Motorsport) werden als derde afgevlagd. In de klassen gingen de zeges naar Perolini-Valente (Lamborghini Huracan) in Super GT Cup, Merendino-Di Benedetto (Porsche 991) in GT Cup en Cressoni-Magnoni (Ginetta G55) in GT4.

De Formula E wedstrijd in Parijs was een kolfje naar de hand van thuisrijders Jean-Eric Vergne. De rijder van het Techeetah Team leidde in de straten van zijn thuishaven Parijs de race van start tot finish. Uiteindelijk had hij bij het vallen van de vlag 4,8 sec. bonus op Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler) en bijna 9 tellen op Sam Bird (DS Virgin Racing). Jerome D´Ambrosio (Dragon) kwam er ook nu weer niet aan te pas en finishte buiten de top 10.