Kortnieuws – De samenvatting van het weekend (1/2).

  • In een ELMS-finale die al in de eerste ronde een crash zag waarbij 6 wagens betrokken waren, pakte IDEC Sport naast de winst ook de algemene en LMP2-titel. Paul Lafargue, Memo Rojas en Paul Loup Chatin maakten zo een einde aan drie jaar dominantie door G-Drive Racing. In LMP3 ging de zege naar 360 Racing en is het nog even wachten tot de kampioen bekend is, want er loopt nog een beroepsprodecure. Luzich Racing was al zeker van de LMGTE-kroon voor de start van de race in Portimao.
  • De F1-race in Mexico ging naar Lewis Hamilton. Hij stuurde zijn Mercedes-bolide naar de zege vóór Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Daarmee heeft de Britse winnaar nog geen zekerheid over de wereldtitel, maar met nog drie races voor de boeg moet er al een wonder gebeuren om de titel te missen. De zege van Hamilton in Mexico was de 100ste overwinning in de F1 voor het Mercedes-team.
  • Zolderaar Tony Sempels sloot zijn seizoen in de LMV8 Oval Series af met 2 tweede plaatsen op Raceway Venray. Voor Sempels, die dit jaar debuteerde maar niet gespaard bleef van pech, een opsteker om ook volgend jaar – met een nieuwe reglementering in deze serie – opnieuw de handdoek op te nemen en de strijd aan te gaan bij diverse races op Raceway Venray.