Kortnieuws – F1, Fia WEC en WTCC

Kubica

In de F1 worden de Pirelli bandentesten afgewerkt in Abu Dhabi, maar voor vele teams is dat ook een mogelijkheid om al bepaalde voor-ontwikkelingen voor de 2018 bolide uit te testen. Ook komen er enkel rijders testen, onder wie Robert Kubica, de Pool die na een zwaar rally ongeval noodgedwongen afscheid moest nemen van de F1. Kubica is bij Williams aan de slag met het oog op een zitje voor 2018 en legde op de eerste dag 100 ronden af. De besttijd was voor Kimi Raikkonen (Ferrari).

Voor het Fia WEC “Super Season” 2018-2019 behoudt Ford Chip Ganassi dezelfde rijders als in 2017. De Ford GT zal in de GTE-Pro klasse dus weer de sporen gegeven worden door Olivier Pla/Stefan Mücke (#66) en Andy Priaulx/Harry Tincknell (#67). Dit jaar blijf het voor Ford bij twee zeges in het Fia WEC, nadat het in 2016 al de 24H Le Mans won in de GTE-Pro categorie.

WTCC Muller comebackHet WTCC werkt komend weekend de seizoensfinale af in Qatar. Niemand minder dan “Mister WTCC” Yvan Muller maakt er zijn comeback bij Volvo Polestart Racing. Het team gaat voluit voor twee titels in Qatar: de teamtitel en de rijderstitel (met Thed Björk). Muller vervangt in Qatar Nestor Girolami. En waarom Yvan Muller “Mister WTCC” is ? Wel oordeelt u zelf maar: 4 titels, 48 overwinningen, 29 pole posities, 38 snelste ronden en in totaal 571 ronden aan de leiding van een race!