Kortnieuws – F1, Ford Fiesta Sprint Cup en Mazda MX-5 Cup.

In de F1 heeft de Brit Lewis Hamilton zijn thuis GP gewonnen. Op de omloop van Silverstone was hij met zijn Mercedes de betere van zijn ploeggenoot Valtteri Bottas en Charles Leclerc (Ferrari). Achter het drietal dat naar het podium mocht, vervolledigden de Red Bull bolides van Pierre Gasly en Max Verstappen de top 5. Er waren diverse incidenten tijdens de wedstrijd, waarvan de aanrijding van Vettel (Ferrari) met Verstappen als het belangrijkst mag beschouwd worden.

De Mazda MX-5 Cup heeft vandaag op Circuit Zandvoort ook een tweede race afgewerkt. De overwinning was voor Dominique Kraan, die het haalde vóór András Király en Kelvin Snoeks. Prinses Laurentien van Oranje Nassau liet in de gastauto zien dat ze veel progressie heeft gemaakt met een auto met achterwielaandrijving, wat volkomen nieuw voor haar was, maar waar ze enorm veel plezier aan heeft beleefd.

Ook de deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup werkten na de middag in Zandvoort hun tweede race van de dag af. De top drie ging naar Nederlandse rijders, met Laurens de Wit als winnaar, vóór Rik Koen en Daan Pijl. Eerste Belg was Kenny Herremans op een vierde plaats. Door het feit dat Bert Longin de beide wedstrijden vandaag achteraan moest aanvatten, maar alsnog 8ste en 13de werd algemeen (3de en 4de bij de Belgen), schuift Herremans nu makkelijk op naar de leiding in het kampioenschap, waar Longin nu tweede is en David de Saeger derde.