Kortnieuws – Goodwood, Ledenon en Norisring


Het Goodwood Festival of Speed was ook vandaag weer goed voor nieuwtjes. Porsche presenteerde op het festival de nieuwe Porsche 911 RSR-19, welke later dit jaar zal debuteren in het FIA World Endurance Championship. Porsche kiest voor de nieuwe RSR opnieuw voor een atmosferische motor, waar veel andere GTE-auto’s een turbomotor hebben. Zowel de nieuwe 911 RSR-19 als de gisteren gepresenteerde Audi R8 LMS GT2 kwamen in actie op de heuvel van Goodwood.

Romain Dumas was met de Volkswagen ID.R de eerste rijder ooit die de heuvelklim in minder dan 40 seconden wist af te leggen. Gisteren reed Dumas met een 41.18s de oude recordtijd van Nick Heidfeld uit 1999 al uit de boeken en vandaag was de Fransman met een 39.90 nog een klap sneller.

Op het circuit van Ledenon leverde de eerste race van het weekeinde de eerste zege in het kampioenschap op voor Bodemer Auto. Alain Ferté en Gregoire Demoustier  versloegen met hun Alpine A110 GT4 merkgenoten Robert Consani en Benjamin Lariche (+1.255s). Cauhaupé en Rougier eindigden met de CD Sport Mercedes als derde (+2.254). Stephane Lemerete eindigde als vijfde, Ricardo van der Ende werd 12e.

De vierde race van de W Series op de Norisring in Duitsland is geëindigd in een overwinning voor de Spaanse Marta Garcia. Garcia was eerder op de dag al het snelste in de kwalificatie en versloeg in de race op het Duitse stratencircuit Beitske Visser. Door haar tweede plaats verkleinde Visser haar achterstand op leider Jamie Chadwick tot 10 punten. Over twee weken komt de W Series in actie op het circuit van Assen.

Larry ten Voorde wist in de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Norisring zijn pole position niet om te zetten in een overwinning. Na de start was er een touché met de auto van Michael Ammermüller en in de 15e ronden toucheerden de Porsches van Ten Voorde en Julien Andlauer elkaar, waarna Ten Voorde uitviel. Andlauer pakte uiteindelijk voor BWT Lechner Racing teamgenoot Michael Ammermüller de overwinning. Jaap van Lagen eindigde als negende.