Kortnieuws Int. – Formula E, Suzuka 10H en 24H Series

Abt

Daniel Abt van het Audi Sport ABT Schaeffler Team is de eerste Duitse winnaar in de “geschiedenis” van de Formula E. In Mexico City leverde de 25-jarige Abt de perfecte race af en wist hij Oliver Turvey (NIO Formula E Team), Sebastien Buemi (Renault e.dams) en de rest van het veld meer dan 6 seconden achter zich te houden. Jérôme D´Ambrosio werd als 11de afgevlagd op 30 seconden achterstand.

Het is nog zowat een half jaar alvorens de Suzuka 10 Hours verreden worden, maar de deelnemerslijst oogt nu al mooi. Voor deze wedstrijd, die op de kalender van de Intercontinental GT Challenge de Sepang 12H vervangt, zijn er nu al 27 bolides aangemeld, verdeeld over 12 merken. En zoals we mochten verwachten is er zeer veel interesse vanuit Japan.

In Silverstone gaat komend weekend het Europees luik van de 24H Series (nu onder de noemer CREVENTIC SERIES) van start met de 24H GT SERIES, de 24H TCE SERIES en de 24H PROTO SERIES. Allen 24H Series, maar enkel de TCE Series gaan ook effectief een etmaalrace afwerken. Voor het overige wordt het een zootje van series op de baan en dat komt natuurlijk door het feit dat de deelnemerslijsten beperkt zijn voor elk van deze series. Behalve voor de wedstrijden in Dubai en op COTA is de interesse in dit 24H Series gebeuren volledig weg door de overkill aan wedstrijden en een kalender waarmee slechts weinige teams en rijders kunnen leven.

Voor het eerst komen op Silverstone ook de prototypes (slechts 4 !) en de grote GT’s in actie tijdens een twaalfuursrace. Deze 12H SILVERSTONE wordt opgedeeld in twee delen met vijf uren op vrijdag 9 maart en de resterende zeven uren op zaterdag 10 maart. Gedurende de zeven uren op zaterdag zijn de prototypes en GT’s gezamenlijk op de baan met de kleinere GT’s en toerwagens uit de 24H TCE SERIES, die uitkomen in de 24H SILVERSTONE. Dat betekent dat voor het eerst in de geschiedenis alle drie de series samen op het circuit zijn! Wanneer de prototypes en grote GT’s op zaterdag om 17.30 uur lokale tijd hun wedstrijd hebben beëindigd, rijden de kleinere GT’s en de toerwagens uit de 24H TCE SERIES door om hun 24-uursrace te voltooien. De finish is op zondag om 10.30 uur  lokale tijd gepland.