Kortnieuws – Ledenon, Norisring en crashende Clio’s op Zandvoort

Op het circuit van Lédenon was er ook vandaag een zege voor een Alpine in het Franse GT4 kampioenschap. De CMR Alpine A110 GT4 van Stéphane Lemeret en Pierre-Alexandre Jean eindigde na 38 ronden als eerste, ruim vier seconden voor teamgenoten Stéphane Tribaudini en Rudy Servol. Net als gisteren eindigde er een Mercedes-AMG GT4 op de derde plaats, dit keer was het echter niet CD Sport maar AKKA-ASP Team. Bodemer Auto en Speed Car zorgden ervoor dat er vier Alpines in de top zes eindigden. Ricardo van der Ende eindigde met de L’Espace Bienvenue BMW als zevende. Over drie weken komt het Franse kampioenschap in actie in het voorprogramma van de 24U van Spa.

Voor Larry ten Voorde werd het weekeinde op de Norisring er een om snel te vergeten. Gisteren viel de leider in de Porsche Carrera Cup Deutschland voortijdig uit en vandaag reden Ten Voorde en teamgenoten Henric Skoog en Igor Walilko elkaar van de baan. Het leverde Michael Ammermüller de overwinning op in de achtste race van het seizoen. Ondanks de dubbele DNF van Ten Voorde komt de 22-jarige Nederlander wel als leider in het kampioenschap naar Zandvoort.

 

Op Zandvoort was het tijdens het British Racing Festival bal in het Scheivlak in de openingsronde van de Michelin Clio Cup Series. Het leverde een flink pak schade op, maar gelukkig geen gewonden. De mannen van Scheivlak.TV filmden de ravage na de crash – die het veld halveerde.