Kortnieuws – met Denis Dupont, Fiesta Cup en FIA Motorsport Games

Denis Dupont zoekt het dit jaar in Noord-Amerika. De beloftevolle en snelle rijder gaat aan de slag in het Canadese CTCC met een Audi RS3 LMS TCR en treedt met een dergelijke bolide ook aan in het TCR-kampioenschap van de Pirelli World Challenge in de USA. Dupont vindt daarmee de wagen terug waarmee hij in 2018 nog het werelkampioenschap afwerkte als RACB-rijder.

Wat brengt ons de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup in 2020? Momenteel is het nog wat koffiedik kijken, maar na het afhaken van de familie Longin, Kenny Herremans en EMG Motorsport zet EJ Automotive toch een positieve noot op de Fiesta-toonladder. Het team van Jürgen Evers pakt uit met de snelle Mathieu Detry als rijder voor wat betreft de eerste twee meetings van het nieuwe seizoen en heeft als doel de volledige kalender af te werken. Dat zou zelfs met meerdere Fiesta´s kunnen, want EJ Automotive beschikt over meerdere exemplaren van de sprintbommetjes.

De tweede editiee van de multi-disciplinaire FIA Motorsport Games vindt plaats van 23 tot 25 oktober. Het geheel heeft Marseille als plaats van treffen, maar aangezien Marseille niet over een permanent circuit beschikt, wordt uitgeweken naar Circuit Paul Ricard voor de on-track proeven. Terwijl er tijdens de eerste editie – die in Rome/Vallelunge werd gehouden – gestreden werd in de GT Cup, Touring Car Cup, F4 Cup, Drifting Cup, Karting Slalom Cup en Digital Cup komen er dit jaar nog disciplines bij. Meer daarover wordt in de komende maanden bekend gemaakt.