Kortnieuws – met Ward Sluys, SRO en Ford Fiesta Sprint Contest.

De Oost-Vlaamse routinier Ward Sluys staat na de 12 Uur van Mugello ook aan de start van de 12H van Spa. De wedstrijd wordt in twee delen gereden, met start op vrijdag en finish op zaterdag. Sluys geeft tekst en uitleg: “Ik rijd met de BMW M3 van het Nederlandse team JR Motorsport, een team waarmee ik al jaren samenwerk. De Nederlandse routiniers Ted Van Vliet en Michael Verhagen zijn mijn teamgenoten bij STENROC Racing by JR Motorsport en ik denk dat we in de klasse waar we in uitkomen zeker op het podium moeten mikken. Ik race graag in Francorchamps en zo’n 12-uursrace heeft altijd iets bijzonder. Ik ben alvast gemotiveerd na de prima eerste race in Mugello.”

SRO Paris en Stéphane Ratel hebben besloten om €50.000,- bij te dragen voor de wederopbouw van de Notre-Dame kathedraal. Een mooi gebaar, maar net zoals bij alle andere (Franse) gulle schenkers is het in feite de Franse staat die voor minstens 60% van het geschonken kapitaal zal opdraaien. Er bestaat immers in Frankrijk een regeling  – de Ailon-wet uit 2003, die de financiering van cultuur moet aanmoedigen. Die laat (Franse) ondernemingen die optreden als gulle gever toe om 60 procent van hun gift fiscaal te recupereren, aldus HLN. Het gros van de steun wordt dus gedragen door de Franse overheid en bijgevolg de belastingbetaler… Er is zelfs sprake van om dit op te trekken tot 90% en de gelden te boeken als “aankoop van nationale kunstschatten”. Dit is normaal niet toepasselijk voor de restauratie van erfgoed, maar links en recht wordt er gefluisterd dat men in dit geval een uitzondering zal toelaten. Het is dus geen toeval dat de steun van SRO uit Paris komt, en niet via de zetel in Londen. (Foto AFP)

V-Max Racing Management gaat in samenwerking met de indoorkarting van Kortrijk, Poperinge, Waver en Eupen op zoek naar jong talent met de Ford Fiesta Sprint Contest. De eindprijs van deze talentenjacht? De winnaar krijgt een full seizoen aangeboden in de Ford Fiesta Sprint Cup! Dick van Elk:  “De ervaring heeft ons geleerd dat sommige talenten verloren dreigen te gaan door het gebrek aan de nodige fondsen en omdat de karting nog altijd een ideale kweekvijver blijft, willen wij in samenwerking met deze vier Belgische indoorkart circuits nog onbekende talenten detecteren en hen een kans geven om aan de start te verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup.” Het doel is om Belgische jongeren van 16 tot 24 jaar te laten deelnemen aan de eerste selecties die vanaf 19 april zullen plaatsvinden in de betrokken Belgische indoorkart circuits. Om echt een onbekend talent te ontdekken, worden coureurs die in 2018 al deelnamen aan de Ford Fiesta Sprint Cup niet weerhouden.