Kortnieuws – Transam Euro, Formula E en Gilles Magnus

TransamDe Transam Euro Camaro zet de ontwikkeling van de endurance-uitvoering verder en de bolide trok naar Spanje voor de vierde en voorlaatste afspraak van de serie CER-GT. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de Spanjaard Jose Roger Chalmeta mooi werk heeft afgeleverd. De Transam Euro Camaro won er de beide wedstrijden in de categorie C2 in GT, met als kers op de taart een tweede plaats algemeen in de tweede race voor de snelle Spanjaard Chalmeta. “Tijdens de 24 Uur van Zolder, zonder meer de zwaarste uithoudingsrace van de wereld, hebben we heel wat evoluties op de Transam Euro TA2 uitgetest”, legt Pierre-Yves Rosoux, de vertegenwoordiger van Transam Euro uit. “We spitsten ons ook toe op de koeling van de krachtbron, de remmen en de cockpit. Die wagen hebben we in Jarama gebruikt, om juist die evolutie verder te zetten en dat in een race van de CER-GT. Gezien het resultaat van de wedstrijden, mogen we zeker van progressie spreken.”

Formula EIn de Formula E krijgen we volgend seizoen maar liefst Belgische vertegenwoordigers. Net zoals dit jaar komt Sam Dejonghe ook dan uit voor Mahindra Racing, waar hij de taak van test- en ontwikkelingsrijder op zich neemt. Hij krijgt er met de komst van Jérôme D’Ambrosio meteen een landgenoot bij binnen het team. En wat al een tijdje een publiek geheim was werd gisterenbevestigd: ook Stoffel Vandoorne doet het volgend jaar elektrisch. De huidige McLaren rijder wordt bij HWA, een satellietteam van Mercedes-AMG, samen met kersvers DTM-kampioen Gary Paffett een vaste waarde.

SRT MagnusEnkele maanden na zijn afscheid van de eenzitterracerij, is Gilles Magnus hard op weg om een plaats te veroveren in de GT-racerij. De 19-jarige Antwerpenaar maakte dit weekend die ambitie hard door met de Mercedes-AMG van SRT de GT4 Sprint Cup Europe in Hockenheim te winnen. Gilles Magnus reed naar een sterke tweede plaats in de eerste race, won de afspraak op zondag, voor honderdduizend toeschouwers en mocht zich de algemene winnaar van het weekend noemen.