Macau – Ticktum, Farfus en Tarquini grote winnaars, zware crash voor Flörsch


Dan Ticktum heeft in Macau voor de tweede opeenvolgende keer de FIA Formula 3 World Cup op zijn naam geschreven. De Brit, uitkomend voor het Duitse Motopark, maakte in de straten van de voormalig Portugese kolonie geen fouten en lag van start tot finish aan de leiding.  Joel Eriksson eindigde als tweede, voor Sacha Fenestraz.

De race lag lange tijd stil na een zware crash van de voor Van Amersfoort Racing rijdende Sophia Flörsch. Bij het aansturen van Lisboa ging het mis. De Duitse raakte Jehan Daruvala, ging rond en werd via de curbstone en de auto van Sho Tsuboi  gelanceerd, waarna ze achterstevoren door de hekken en tegen een toren voor fotografen vloog. Flörsch liep bij de crash een breuk in haar rug op, terwijl ook Tsuboi klaagde over pijn in zijn onderrug. Twee fotografen en een marshal liepen ook verwondingen op.

In de FIA GT World Cup eerder op de dag was het Augusto Farfus die met zijn BMW M6 GT3 de titel wist te pakken. De Braziliaan won op zaterdag al de eerste race en bleef op zondag Maro Engel voor. Engel kreeg de tweede plaats in handen nadat merkgenoot Raffaele Marciello zich in de achtste ronde verremde in Lisboa. Edoardo Mortara eindigde als derde, voor Earl Bamber en Robin Frijns. De overwinning van Farfus was tevens de laatste overwinning voor Schnitzer teambaas Charly Lamm, die na dit seizoen met pensioen gaat.

Gabriele Tarquini veroverde op Macau de FIA WTCR titel. De Hyundai-rijder eindigde in de seizoensfinale als tiende, maar dat was voldoende voor de 56-jarige Italiaan. Een derde plaats in de tweede race van het weekeinde, die door Frederic Vervisch werd gewonnen, betekende dat Yvan Muller in de laatste race van het seizoen nog een kleine kans had. Muller eindigde echter als vierde, waardoor hij Tarquini niet meer kon passeren. De overwinning in de slotrace ging naar ALL-INKL.COM Münnich Motorsport’s Esteban Guerrieri. Op zaterdag had Jean-Karl Vernay al de eerste race gewonnen