NWES – Hezemans kampioen, Stienes Longin wint slotrace !

Loris Hezemans is de nieuwe kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1. Slechts 1 keertje over de lijn van start-finish rijden volstond voor de titel en dat kon hij trouwens zonder enig risico doen want de slotrace werd gestart achter de SC. Maar zelfs toen verloren we nog een wagen: deze van Martin Doubek. Opnieuw vond de wedstrijdleiding het nodig om de wagens maar liefst ronden achter de SC te houden. Toen het veld werd vrijgegeven nam Villeneuve de kopstart, vóór Day en Longin, maar weinig verder verloor Longin een plaats en nam Day de leiding. Nog voor het einde van de eerste echte wedstrijdronde knokte Stienes Longin zich voorbij Goossens en Villeneuve naar de tweede stek en opende hij de jacht op leider Day.

Longin vond al snel de aansluiting en de twee koplopers sloegen in de tweede ronde van de race een kloof van bijna 5 seconden op de naaste achtervolgers. Day moest naar de verdedigingsmodus had geen verhaal tegen Longin toen die een aanval begon bij het aansnijden van de Boutsen chicane en die doorstrok om als eerste de Villeneuve chicane in te duiken. Een ontketende Stienes Longin had vrije baan en sloeg al snel een kloff van 2,5 sec. op Day, die in zijn spiegels Villeneuve en Goossens zag naderen.

Longin, lange tijd in de running voor de titel, reed op zijn thuiscircuit solo naar zijn eerste zege in Elite 1. Zelfde de stortregen tijdens de laatste vijf ronden kon hem niet stuiten en Stienes Longin finishte – uitbollend en nog gehinderd door een achterblijver – met 2,7 sec. bonus op Day, die in de laatste ronden weer afstand had genomen van zijn belagers bij wie Goossens nog met de derde plek aan de haal ging. Loris Hezemans werd als 6de afgevlagd, maar daar zal de jonge Nederlander niet wakker van liggen want hij was al zeker van de titel nog voor de groene vlag werd gezwaaid.