NWES – Nieuwe zege voor Villarino en sterke tweede plaats voor Stienes Longin.

De start van de wedstrijd was er eentje met 2 carambolages. Op het einde van het rechte stuk van start/finish belandden twee bolides in de muur en enkele honderden meters verder beukten nog twee bolides op elkaar in. Bij diegenen die wel zonder brokken wegkwamen deed Stienes Longin de beste zaak. Hij ging van de derde plaats naar de leiding, vóór Alon Day, Ander Vilarino, Nicolo Rocca en Loris Hezemans. Veel leverde het hem echter niet op, want de herstart werd gegeven volgens de oorspronkelijke startvolgorde (nadat de SC ook nu weer onnodig lang op de baan bleef).

Bij die herstart schoot Vilarino het snelst uit de startblokken, vóór Longin, Day, Hezemans, Rocca en Lasserre. Vooraan sloegen Vilarino en Longin een kloofje, terwijl Day en Hezemans streden om de derde plaats in de wedstrijd. Iets over halfweg probeerde leider Vilarino ook Longin ter plaatse ter plaatse te laten. De Belgische youngster kon niet echt een vuist maken en Vilarino sloeg een kloofje. Achter hen verloor Day zijn derde plaats aan Hezemans en kreeg hij het aan de stok met Rocca en Lasserre. Laatstgenoemde parkeerder zijn bolide een ronde later opzij met mechanische problemen.

Ander Vilarino reed onbedreigd naar zijn tweede zege van het weekend, zijn 22ste in zijn NWES-loopbaan. Het openingsweekend kon voor de drievoudige kampioen niet beter verlopen. Stienes Longin pakte net als in de zaterdagrace de tweede plaats. Een sterke prestatie van Longin Jr., die zich in augustus ook “papa” mag gaan noemen. Loris Hezemans mocht als derde mee het podium op.