NWES – Weekend vol nieuwigheden voor Maxim Pampel

Het eerste wedstrijdweekend van Maxim Pampel in de NASCAR Whelen Euro Series ligt al weer een maand achter ons. Ondanks een nieuwe wagen, een nieuw team, een nieuw kampioenschap, een nieuwe teamgenoot en een nieuw circuit wist Maxim in Valencia een top 10 plaats te scoren. Dat is ook zijn doel in beide races die dit weekend worden afgewerkt in het Italiaanse Franciacorta, waar er gereden wordt op het 2,519 km lange Autodromo di Franciacorta. Maar dat zal niet eenvoudig worden want ook nu zijn er weer tal van nieuwigheden waar de 23-jarige jongeling uit het Belgische Brecht mee geconfronteerd wordt…

Maxim PampelWaren er vóór de meeting in Valencia hoofdzakelijk vijf nieuwe factoren waaraan Maxim Pampel moest wennen, dan zijn het er nu opnieuw drie, want er is nogal wat veranderd voor hem en zijn teamgenoot Martin Doubek. “De enige zaken die niet gewijzigd zijn, dat is dat Martin en ik nog steeds een team vormen en dat we nog steeds samen in de NASCAR Whelen Euro Series aantreden”, lacht Maxim Pampel. “Al in Valencia hadden we besloten om niet meer verder te gaan met het team waarmee we het seizoen aangevangen hadden. Er was teveel fout gelopen en vele beloftes werden niet waargemaakt. Op die manier kan je onmogelijk in goede omstandigheden een seizoen in een internationaal kampioenschap afwerken.”

Exit het vorige team dus, en dat brengt meteen een nieuw team en opnieuw een nieuwe wagen met zich mee. “Mijn vader Christophe heeft besloten om het heft in eigen handen te nemen en vanaf dit weekend verschijnen we als Belgium Driver Academy aan de start van de NASCAR Whelen Euro Series”, vertelt een ontspannen Maxim. “We hebben enkele weken geleden al een nieuwe wagen besteld, maar de termijn was te kort om die al klaar te hebben voor het raceweekend in Franciacorta. Ook organisatorisch was het kort dag om alles in kannen en kruiken te krijgen, maar Belgium Driver Academy kan gelukkig rekenen op de bereidwillige medewerking van organisator Team FJ. Martin en ik treden dit weekend dus aan met een wagen die door hen ter beschikking wordt gesteld en rijden met het startnummer 7. Voor de service krijgen we dan weer assistentie van het Nederlandse Hendriks Motorsports. Dus voor mij wordt het nogmaals een weekend met een nieuwe wagen en een nieuw team. En niet te vergeten: een nieuwe omloop.”

Vanaf de meeting in Brands Hatch rijden Maxim Pampel en Martin Doubek met de eigen wagen van Belgium Driver Academy. “Ondertussen wil ik in Franciacorta natuurlijk wel een paar goede resultaten behalen en weer wat bijleren. Ik sta momenteel 9de geklasseerd in Elite 2 en wil na het Italiaanse weekend wel wat hoger staan. Hopelijk krijgen we twee sportieve races en blijft de pechduivel achterwege”, besluit Maxim Pampel.