NWES – Winst en titel voor Sörensen !

Een natte omloop voor de titelontknoping NASCAR Whelen Euro Series in Elite 2, met Giorgio Maggi die bij de start welgeteld 1 puntje bonus had op Lasse Sörensen. Spanning gegarandeerd dus en alvast enkele rondjes achter de SC als opwarmer om de rijders te laten wennen aan de natte ondergrond alvorens het licht op groen ging. Nu ja: “Enkele rondjes” ? Maar liefst vier keer leidde de SC de deelnemers rond de omloop van Terlaemen alvorens de groene vlag gezwaaid werd en Lasse Sörensen de kopstart nam, vóór Giorgio Maggi, Alessandro Brigatti en Vittorio Ghirelli.

De rijders uit de Lage Landen (Michael Bleekemolen, Pol van Pollaert en Niels Albertbevonden zich allen in de tweede helft van het veld. Maar daar ging het er vrij onbezonnen aan toe en raakten Michael Bleekemolen en Naveh Talor naast de baan, wat ervoor zorgde dat de SC opnieuw de baan op kwam, naar goede gewoonte voor een neutralisatie die ook nu weer te lang duurde, want de interventieploegen hadden de klus zeer snel geklaard. Na 9 ronden in totaal hadden we effectief anderhalve race gekend… De herstart verliep vlot en het was Sörensen die de bovenhand nam van Maggi.

Met nog drie ronden te gaan zocht Maggi naar een opening, maar Sörensen verdedigde goed. Maggi bleef proberen tot de laatste bocht, maar beet telkens in het zand en zag Sörensen de overwinning pakken. Een overwinning die meteen ook goed was voor de titel. Alessandro Brigatti mocht als derde mee het podium op en Pol van Pollaert werd de beste performer uit de Lage Landen met een 8ste plaats.

UITSLAG RACE