Opinie – Waarom (autosport)evenementen verschuiven geen oplossing is

Als reactie op DIT artikel, en dan vooral op de slotwoorden, kregen we onderstaande tekst toegestuurd. Aangezien deze woorden afkomstig zijn van iemand die via facilitaire dienstverlening rechtstreeks verbonden is aan meerdere Grand Prix Formule 1 in Europa en talrijke andere (inter)nationale evenementen, zowel binnen als buiten de (auto)sport, hechten we er veel belang aan. Niet enkel voor ons, maar ook voor U, gepassionneerde autosportliefhebber! We besloten dan ook om de tekst integraal te publiceren. Niet enkel in het belang van de autosportfan, maar ook organisatoren hebben er misschien wel iets aan. Met toestemming van de schrijver uiteraard, waarvoor onze dank… 

—–

Uitzonderlijke tijden, elke dag ziet de toekomst er weer een beetje anders uit. Waar staan we over twee of vier maanden? Niemand die het kan zeggen, het Coronavirus heeft de wereld in een stevige wurggreep. Overal worden er door de overheden verschillende beperkingen opgelegd. Dat alles in een periode waarin we van start zouden gaan met het autosportseizoen 2020. Overal duiken nu berichten op van races en kampioenschappen die hun wedstrijden verschuiven naar latere datums in het jaar. Alles achter elkaar in recordtempo afwerken, maar kan dat wel überhaupt? Normaal gesproken zijn de FIA en de nationale autosportbonden zeer secuur in hun planning. Als in het ene weekend het grote kampioenschap A is, dan moet kampioenschap B op een ander weekend vallen.

Waarom? Ieder kampioenschap wil natuurlijk zijn portie aandacht in de diverse media, de nodige kijkers aan de buis of op de live stream en liefst nog een flink pak volk op de tribunes of naast de klassementsproef. De bezoeker, kijker of lezer kan zich niet in tweeën of drieën delen om alles te bezoeken, te bekijken of te lezen. De aandacht per evenement zal dan ook fors lager uitvallen hierdoor, idem voor de inkomsten uit de verkoop van inkomkaartjes, business arrangementen, eten en drinken dat via de organisatoren/uitbaters wordt verkocht, etc.

Om een autosportevenement te laten plaatsvinden zijn er behalve betaalde krachten ook nog massa’s (semi)vrijwilligers nodig. Denk daarbij aan officials in alle soorten en maten, vrijwilligers die het verkeer en parkeren in goede banen leiden, medewerkers van cateringbedrijven en andere facilitaire bedrijven op en rond een circuit. Zelfs in een normaal autosportjaar kost het al veel moeite om al die functies te bemannen. Als er kampioenschappen of circuits zijn die denken dat ze vanaf augustus t/m oktober elk weekend kunnen volplannen om achterstanden in te lopen? Dat kon weleens misgaan. Ook andere (sport)evenementen hebben namelijk de neiging momenteel om alles te verschuiven.

Naast mensen heb je ook tijdelijke facilitaire zaken nodig om een (autosport)evenement te realiseren. Denk daarbij aan tenten, catering materialen, LED-schermen en nog een hele reeks van materialen die voor de deelnemer of bezoeker ‘’onzichtbaar’’ zijn. Niet alleen autosportevenementen verschuiven, maar ook vele andere publieks- en zakelijke evenementen willen verschuiven naar later. Dit heeft als gevolg dat de druk op deze facilitaire zaken ontzettend hoog gaat worden en in bepaalde gevallen niet beschikbaar is. In een markt van schaarste kan het prijskaartje ook nog eens anders uitvallen. We denken dan nog maar niet aan de facilitaire bedrijven die deze crisis niet gaan overleven waardoor er nog minder capaciteit beschikbaar is.

Er zijn dus heel wat operationele zaken te benoemen waarom het verschuiven van een autosportevenement niet zo makkelijk of wenselijk is. We gaan er dan nog steeds van uit dat er in de zomer weer grote publieksevenementen worden toegestaan door de overheden. Dat is momenteel een aanname voor en door iedereen. Zolang er geen vaccin beschikbaar is voor het Coronavirus is een clustering van vele duizenden mensen uit verschillende landen niet wenselijk. Dan creëer je alsnog een biologische bom die zorgt voor een heropleving van dit virus mocht het tegen die tijd onder controle zijn. Vele honderdduizenden internationale bezoekers en medewerkers die in september tijdens de 24 uur van Le Mans enkele dagen in elkaars nabijheid verblijven onder beperkte hygiënische omstandigheden? Gezien de beelden die we nu dagelijks voorbij zien komen moet je daar toch niet aan denken. Wil je daar als deelnemer of toeschouwer wel naartoe?

Mochten de gevaren echt geweken zijn en kan er dan alsnog geracet worden? Focus je er dan niet op om alsnog een kampioenschap volledig af te werken gezien alle bovenstaande beperkingen. Noem het een testrace of experimenteer met nieuwe concepten zodat de kampioenschappen in 2021 alleen maar mooier kunnen worden. Van een jaartje geen (autosport) kampioenschappen is nog niemand doodgegaan, van een virus waartegen nog geen vaccin is al velen, helaas!