PCCB – Loek Hartog is de Porsche Carrera Cup Benelux Junior 2019

De eerste editie van het Junior Recruitment Program georganiseerd door de promotoren van de Porsche Carrera Cup Benelux heeft de verwachtingen helemaal ingelost! Niet minder dan zes kandidaten namen deel aan de selectieproeven op Circuit Zolder en konden ook de jury ontmoeten, die alle kandidaten met raad en daad bijstond. De Nederlandse youngster Loek Hartog kwam als winnaar uit de bus.

“Het was een première, en een zeer geslaagde!”, stelt een verheugde Severine Ulenaers, verantwoordelijke voor het Junior-programma van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Onze zes kandidaten bleken stuk voor stuk uiterst gemotiveerd. Ze hebben allemaal iets bijgeleerd, zeker van hun coach Mathieu Jaminet. De fabrieksrijder van Porsche Motorsport heeft hen heel wat tips verstrekt, die hen in de toekomst zeker van pas zullen komen. Ik ben er van overtuigd dat het succes van deze eerste editie in de toekomst nog meer kandidaten zal aantrekken.”

Hoewel hij op 5 oktober pas zijn 16de verjaardag vierde, maakte de Nederlander Loek Hartog heel wat indruk. De inwoner van Hoogmade (bij Leiden) werd dit seizoen met zeven overwinningen en 11 podiumplaatsen op 12 races kampioen in de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en ontving al de steun van de Nederlandse automobielfederatie. In 2019 wordt hij dan ook opgenomen in de KNAF Academy. Dankzij het winnen van deze selectie krijgt hij bovendien een niet te versmaden steun (inschrijvingsrecht, een set banden geschonken door Michelin en een Porsche Motorsport racepak geleverd door Stand 21 Benelux) om in 2019 deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux.