PCCB – Nieuwe podiumplaats voor Xavier Maassen.

Xavier Maassen stond tijdens het pinksterweekend al voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux. De tweevoudige Porsche-kampioen trok daarvoor naar Circuit Zandvoort, het circuit ook dat volgend jaar de GP F1 van Nederland mag ontvangen. De concurrentie was ook naar de duinen afgezakt en we kregen weer twee zeer bevochten wedstrijden van de competitie met de legendarische Porsche 911. De DVB RACING-piloot behaalde een derde en een vierde plek en zette in de tweede race ook de snelste rondetijd van het weekend neer. De regelmaat is er en de snelheid zit er ook weer goed in, tijd dus voor meer dan een podium tijdens de volgende races!

De eerste wedstrijd verreden op zaterdag startte dus op de derde plek en eindigde daar ook.” Dat heet dan een wedstrijd met weinig verhaal”, gaat Xavier Maassen verder. “De auto was goed, maar we waren niet snel genoeg op een opdrogende baan.” Op zondag liet Xavier Maassen dan zien dat hij uit het goede racehout gesneden is, met een opmars van de zesde naar de vierde plek en vooral in de eindfase een zeer snelle tijden. “De race was goed en dat was een opsteker, want dat betekent dat de snelheid er echt is. Om zo’n sterke rondes op het einde van de race neer te zetten, moet je en goed in het ritme zitten en de juiste afstelling voor de wagen hebben. Ik ben blij met het extra punt voor de snelste ronde. Het geeft ons vertrouwen voor de komende races van de Porsche Carrera Cup Benelux.”

De volgende wedstrijden vinden plaats van 19-21 juli in Assen, tijdens de Nederlandse manche van het DTM! Echter zal Xavier al eerder in actie komen tijdens de 24 uur van de Nurburgring. Hij zal daar samen met zijn Amerikaanse vrienden Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster hun titel verdedigen in de SP7 klasse.