Rolex24 – Van der Zande, Alonso, Kobayashi en Taylor winnen waterballet op Daytona

Renger van der Zande, Fernando Alonso, Kamui Kobayashi en Jordan Taylor hebben de Rolex 24 at Daytona op hun naam geschreven. De Cadillac DPi-V.R van Wayne Taylor Racing wist in extreem slechte weersomstandigheden op iets meer dan twee uur voor het einde de leiding te pakken, nadat Felipe Nasr op de natte baan in bocht 1 rechtdoor was geschoten. Twee ronden later besloot de wedstrijdleiding voor de tweede maal de race stil te leggen en ruim anderhalf uur later werd, met nog 11 minuten op de klok, besloten helemaal niet meer van start te gaan. Van der Zande is de eerste Nederlander die Daytona wint sinds Arie Luyendijk in 1998, terwijl het voor Wayne Taylor Racing de tweede overwinning in drie jaar was. Felipe Nasr bezorgde Cadillac een 1-2 door met de Whelen Engineering Racing Cadillac DPi-V.R die hij deelde met Eric Curran en Pipo Derani als tweede te eindigen, nipt voor de Acura Team Penske Acura ARX-05 DPi van Alexander Rossi, Helio Castroneves en Ricky Taylor (+0.506s). Uiteindelijk werd er slechts 13 uur, 41 minuten en 16 seconden van de 24 uur geracet op de Daytona International Speedway.

In de LMP2 klasse ging de overwinning naar de DragonSpeed Oreca 07 Gibson. Saillant detail was dat het juist die auto was die de wedstrijdleiding het laatste zetje tot het stilleggen van de race gaf. In leidende positie ging Sebastian Saveedra met nog een uur en 57 minuten te gaan van de baan, waardoor hij de 17e neutralisatie veroorzaakte. Die FCY werd uiteindelijk omgezet in een code rood. De voorsprong op de Performance Tech Motorsports Oreca was echter dermate groot dat de leidende positie door het niet meer hervatten van de race niet meer in gevaar kwam. De tweede DragonSpeed auto viel een kleine drie uur voor het einde uit.

Augusto Farfus, Colton Herta, Philipp Eng and Connor de Phillippi bezorgden BMW de overwinning in de GTLM klasse en zorgden daarmee voor een passend eerbetoon aan de afgelopen week overleden Charly Lamm. Zeker voor Farfus was de overwinning zeer bijzonder. De Braziliaan werd op het laatste moment als vervanger van Tom Blomqvist toegevoegd en was ook de laatste rijder die Lamm als teambaas bij Schnitzer een overwinning bezorgde. BMW Team RLL kreeg de leiding in de schoot geworpen toen Richard Westbrook tijdens de laatste caution naar binnen kwam en daardoor terugviel tot achter Farfus en Risi Competizione-rijder James Calado. Farfus werd uiteindelijk als winnaar geklasseerd, 1.149s voor Calado. Westbrook eidigde als derde op 42 seconden.

Net als in bijna alle andere klassen werd ook de GTD-klasse uiteindelijk beslist door het weer. Land Motorsport (Audi) en Riley Motorsports (Mercedes) gingen in leidende positie van de baan, waardoor uiteindelijk deGrasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo van Rik Breukers, Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Rolf Ineichen de leiding kon pakken en het Oostenrijkse team er voor het tweede jaar op rij met de hoofdprijs vandoor ging. De Land Motorsport Audi met onder andere Dries Vanthoor eindigde als tweede, gevolgd door de AIM Vasser Sullivan Lexus RC F GT3. De Riley Motorsports Mercedes van onder andere Jeroen Bleekemolen eindigde uiteindelijk als zevende in de klasse.

(Foto: “Courtesy of IMSA”)