SCC – Bingo voor Max Weering en de Lamborghini Huracan!

Max Weering heeft met de #107 Lamborghini Huracan SuperTrofeo de eerste van 2 races voor de Supercar Challenge gewonnen tijdens de meeting van de Gamma Racing Day. Het was ook Max Weering die met de #107 Lamborghini Huracan ST de beste openingsfase van de race kende en al  5 ronden een zestal seconden bonus telde op 5 Porsches en de MARC II V8 Mustang. Maar Weering zag zijn voorsprong teniet gedaan worden door de SC, die in de zesde ronde op de baan kwam toen er wat brokstukken moesten geruimd worden in bocht 2. De Wilde, Freebird en de overige concurrenten konden op die manier weer aansluiten bij de leider.

De interventie duurde een tiental minuten en bij de herstart was Weering die het snelst uit de startblokken schoot, vóór De Wilde, Freebird en Grouwels. In Supersport 1 was de Leon Cupra van Nabuurs-Van Riet de beste herstarter, terwijl in Supersport 2 de Arendsen-BMW de kop nam en in de Sport divisie de BMW Zilhouette van thuisrijder Henk Tappel leidde. Zouden de verplichte pitstops ook deze keer de handel overhoop gooien? Tijdelijk wel, maar eens alle deelnemers door de pitlane gepasseerd waren reed de Porsche van de Belg Jos Jansen op kop. Hij had namelijk geen hinder van resultaatseconden tijdens zijn pitstop en kon zo een tiental tellen bonus nemen op Max Weering, die al snel begon te knagen aan die achterstand. Ook in Supersport 1 kregen we met René Steenmetz een nieuwe leider en in de Sport divisie was het duo Van der Sloot-Drost naar de top van de klassering opgeklommen.

Helemaal vooraan nam Max Weering opnieuw het commande in handen met nog zo´n 18 minuten op de klok. Hij reed al snel weg van Jos Jansen, die nu Dick Freebird, Roger Grouwels en Floris Dullaart dichterbij zag komen. Roger Grouwels nam de tweede stek op tien minuten voor het vallen van de finishvlag, zowat op het zelfde moment dat René Steenmetz zijn leidersplaats in Supersport 1 verloor. In de top 6 kwamen enkel leider Max Weering en John De Wilde niet “under investigation” te staan voor een pitstop infrigment, dus daar kon het nog alle kanten uit, afhankelijk van de beslissingen van de wedstrijdleiding. En die besliste om naast Roger Grouwels, Dick Freebird en Jos Jansen ook nog 9 andere rijders een tijdstraf toe te delen wegens een te korte pitstop. Winnaar werd wel degelijk Max Weering met de #107 Lamborghini, vóór John De Wilde met de #103 Porsche. Hoe de volgorde achter de nummers 1 en 2 is, dat berekende de tijdwaarnemer samen met de wedstrijdleiding super snel, zodat we u nu reeds onderstaand een voorlopige uitslag kunnen meegeven.

UITSLAG Race 1