SCC – Bogaerts-van der Aa eerste winnaars van 2015

150404RB-4223

Met 26 stonden ze aan de start voor de allereerste wedstrijd van de Supercar Challenge in 2015. De eer om het kampioenschap te openen ging naar de divisies Supersport en Sport, want de GT-divisies zijn er dit jaar niet bij tijdens de Paasraces in Zandvoort, zij betreden de arena pas later.

NRB_4608De zege in deze eerste manche ging naar de BMW E90 M3 van het duo Bogaerts-van der Aa. Vertrokken van op de eerste startrij nestelde deze bolide zich al vrij vroeg helemaal vooraan en toen de Lotus van Euser-Delnoij eerder ging pitten zag het eruit dat BMW vrij spel had voor de zege. Bogaerts en van der Aa zagen op een bepaald moment Eric van den Munckhof met de BMW Z4 wel snel naderen op de natte omloop, maar hielden het hoofd koel en beslechtten het pleit in hun voordeel met een 5-tal seconden. Achter de Z4 werd de polisetter, de Lotus Exige 250 Cup van Euser-Delnoij derde, enkele tellen vóór de BMW GTR van Daan Meijer. Steve Van Bellingen en Erik Qvick (BMW WTCC) waren de eerste Belgische deelnemers die afgevlagd werd. Zij finishten als vijfde, net voor de BMW E92 M3 van Bart Van Haeren en Philippe Bonneel, die lange tijd de beste Belgische performers waren maar op het einde van de wedstrijd niet opgewassen waren tegen de aanstormende BMW WTCC.

150404RB-4328In de divisie Sport ging de overwinning naar de Renault Clio RS van het duo Rutgers-Poland (Spirit Racing), vóór de gelijkaardige wagens van Rob Nieman (Spirit Racing) en Wiebe Wijtzens (EMG Motorsport). De Peugeot RCZ van Voet-Van den Broeck werd bij het debuut als vierde in deze divisie afgevlagd. Op maandag wordt de tweede manche voor de divisies Supersport en Sport afgewerkt, net als twee manches voor de Superlights Challenge.

Uitslag Race 1 – Supersport & Sport