SCC – John De Wilde wint Race 1 in Magny-Cours, volledig podium voor Porsche.

Zomerse toestanden in het Franse Magny-Cours, waar vandaag de eerste van twee races voor de Supercar Challenge afgewerkt werd. En het dat we kunnen zeggen is dat in alle divisies de favorieten op post waren. Algemeen (en in de klasse GT) ging John De Wilde met de overwinning aan de haal. De rijder van Speedlover bleef in zijn Porsche 991 Cup de merkgenoten Bob Herber en Jos Jansen. De winnaar bij de proto´s, Neil Primrose (Norma) werd slechts vijfde, op bijna een ronde van De Wilde.

In de Sport Divisies zagen we alle favorieten naar de winst rijden. Dennis de Borst en Stan van Oord stuurden hun Leon Cupra TCR van Febo Racing naar de zege in SuperSport 1, met een bonus van een 18-tal tellen op de VW Golf van De Kimpe en Huisman. In SuperSport 2 lag de weg naar victorie open voor de BMW Zilhouette van Oosten-Teekens (Veno Racing). Zij hielden de Peugeot 308 Cup van Nicolas Delencre achter zich.

Wel succes voor Peugeot in de divisie Sport, waar de kampioenen van 2017 & 2018 Chris Voet en Bart Van den Broeck hun Peugeot RCZ naar de eerste zege van het seizoen piloteerden. Het was spannend voor de winst in deze klasse, want mede-favoriet Rob Nieman strandde als tweede op amper 1,8 seconden van het Traxx Racing duo…

Uitslag