SCC – Ook in Zandvoort winst voor Floris Dullaart in incidentrijke wedstrijd.

Nadat hij in Spa al wist te winnen heeft Floris Dullaart zijn Porsche 991 GT3 Cup van Certainty Racing ook in Zandvoort naar een zege gestuurd. In de eerste wedstrijd van de GT’s en Sport klassen van de Supercar Challenge was hij de betere van John de Wilde (Porsche) en Max Weering (Lamborghini). Dullaart had wel meeval, want Weering moest een keertje extra door de pitlane, wat hem zo goed als zeker de zege kostte, nadat ook John de Wilde werd bestraft. In feite kreeg Dullaart de zege dus in de schoot geworpen. Het was overigens een race die wel wat incidenten en uitvallers kende, te beginnen kort na de start met een spin van Remco de Beurs (Saker) en vlak daarna contact tussen Robin Greenhalgh (Saker) en de Ford Focus Silhouette van Danny Wagtmans. Ook Jos Jansen diende de strijd te staken na een schuiver.

In de Supersport 1 divisie ging de winst naar het duo Veels/Van der Ende met de Cupra van Ferry Monster Autosport. Het FMA team palmde overigens het volledige klassepodium in met de tweede stek voor de Cupra van Van Riet/Nabuurs, terwijl de team- en merkgenoten Steenmetz/Polderman het derde trapje van het ereschavot mochten bestijgen. In Supersport 2 hadden Maxime Oosten en Milan Teekens (BMW) geen tegenstand meer na het uitvallen van de BMW E36 M3 van De Beus en de Saker van Greenhalgh.

In de Sport Divisie zagen we een deur van een Zilhouette die ging vliegen en Henk Tappel die in de zandbak strandde. In die divisie reed ook de waterstofwagen van Force Hydrogen Electric Racing. Die wagen van Jan Bot viel stil aan de binnenkant van de Tarzanbocht, maar kon na het nodige resetten zijn weg weer vervolgen. Uiteindelijk ging de winst naar de Belgen Chris Voet en Bart Van den Broeck, die met hun Peugeot RCZ Cup slechts een halve seconde bonus hadden op de Spirit Racing Clio van Rob Nieman. De derde podiumplaats in deze klasse ging naar John van der Voort en Sandra van der Sloot.