SCC – Primrose wint GTP, zege van Weering met Lambo Super Trofeo in GT !

De eerste zege van een Lamborghini Super Trofeo in de Supercar Challenge is een feit. Met een door BoP fel gekortwiekte bolide ging Max Weering de winst halen bij de GT´s. De algemene overwinning was voor de Norma M20FC van Neil Primrose.

Nadat er eerder dit weekend al wat schade was gereden verschenen er deze voormiddag nog 21 wagens aan de start van de 2de race voor de Supercar Challenge in Magny-Cours. Deze keer kon de Norma van Primrose wel helemaal vooraan starten, maar toch waren het John De Wilde (Porsche) en merkgenoot Bob Herber die het best uit de startblokken kwamen. In de Sport divisies ging die eer naar de Seat Leon Cup Racer van het duo Veels-Van der Ende, voor de Cupra van De Borst-Van Oord. De goede start van Bob Herber bleek na onderzoek een valse start te zijn, waarvoor Herber tijdens het pitwindow 5 seconden penalty moest uitzitten.

Na een twintigtal minuten race vond Neil Primrose het welletjes en nam hij met de Norma de koppositie over van John De Wilde. In Supersport 2 zagen we de BMW Zilhouette van Oosten-Teekens de leiding overnemen en in de divisie Sport was de strijd tussen Rob Nieman (Renault), Henk Tappel (BMW Zilhouette) en het duo Voet-Van den Broeck volop aan de gang. Vooraan ging Primrose nu voluit op het gas en sloeg daarmee in een mum van tijd een kloof van 10 seconden op de Porsche-bolides van De Wilde, Herber en Jansen. De door een zware BoP gekortwiekte Lamborghini Super Tropfeo van Max Weering volgde als vijfde. Kort voor de aanvang van het pitwindow ging Nicolas Delencre er bij bocht 8 af met zijn Peugeot 308 Cup, om dat tijdens het pitwondow nog eens te herhalen bij de Imola-bocht na een akefietje met de BMW Zilhouette van Oosten-Teekens, die daardoor meteen leider af waren in Supersport 2.

De Cupra TCR van Dennis de Borst en Stan van Oord was de eerste om te gaan pitten, waarna de hele meute volgde. En naar goede traditie gooiden de pitstops het klassement wel wat overhoop. Primrose had quasi een halve minuut bonus op de rest, bij wie Herber naar de vijfde plek tuimelde en Weering met de Lambo de top 3 binnenkwam. Ook de Cupra van de Borst-van Oord deed een slechte zaak bij de pitstops en zakte naar de vier stek in de Supersport 1 divisie. Chris Voet en Bart Van den Broeck, al twee jaar opeenvolgend algemeen kampioen in de Supercar Challenge, werden wat gehinderd bij het terug op de baan komen en zakten een plaats in de Sport divisie.

Neil Primrose reed onbedreigd naar de zege en pakt logischerwijze ook de overwinning in de GTP Challenge. Ruim een minuut achter hem woedde er een felle strijd voor de zege in de Supercar Challenge en bij de GT´s. In de ultieme fase van de race wist Max Weering met zijn Lamborghini de tweede plaats én de winst bij de GT´s veilig te stellen, met een zucht voorsprong op de Porschisten De Wilde en Herber. In Supersport 1 werd het volledige ingepalmd door wagens van Ferry Monster Autosport. De zege was voor de Leon Cup Racer van Veels-Van der Ende, die de Cupra´s van de Borst-van Oord en Nabuurs-Van Riet. In de divisies Supersport 2 en Sport was de zege telkens voor een BMW Zilhouette. Het duo Oosten-Teekens zegevierde in Supersport 2 terwijl Henk Tappel de overwinning in de Sport divisie binnenhaalde.

UITSLAG