Sebring – Action Express Cadillac wint 12H Sebring, GT-zeges voor Porsche en Lamborghini.

De 67ste editie van de Mobil 12H Sebring – die wegens slechte weersomstandigheden van start ging achter SC –  is gewonnen door de #31 Action Express Cadillac van Felipe Nasr, Pipo Derani en Eric Curran. De bolide was de hele race vooraan te vinden, maar Felipe Nasr diende toch nog goed uit de doppen te kijken toen kort voor het einde een gestrandde BMW de SC op de baan bracht. Met nog 6 minuten op de klok was er dus een herstart, maar Nasr hield het hoofd koel en verwees de #10 Wayne Taylor Cadillac naar de tweede plaats. Zilver dus voor Renger Van der Zande en zijn teamgenoten Jordan Taylor en Matthieu Vaxivière. Cadillac palmde zelfs de volledige top 3 in, want de #5 Mustang Sampling bolide van Hartley – Barbosa – Albuquerque werd als derde afgevlagd.

In de GTLM-klasse zag het er lange tijd slecht uit voor Porsche. De #912 wagen van o.a. Laurens Vanthoor verloor de tweede plaats op de startgrid al vóór de race en diende helemaal achteraan te starten. In het eerste uur van de wedstrijd zakte ook de #911 Porsche weg uit de voorste gelederen en lange tijd bleef Ford vooraan het gebeuren domineren met beide wagens. Maar de prijzen worden verdeeld aan de streep en toen zag de situatie er helemaal anders uit. In het voorlaatste uur van de race was Nick Tandy met de #911 Porsche opgerukt naar de tweede plaats in de klasse en met nog een uur op de klok nam hij de leiding. Hij weerstond aan de druk van de Ford-bolides achter hem en bezorgde zo samen met zijn teamgenoten Patrick Pilet en Frederic Makowiecki Porsche een tweede zege op rij in de 12H Sebring. De #66 Ford GT van Hand – Müller – Boudais finishte als tweede, vóór de #3 Corvette C7.R van Magnussen – Garcia – Rockenfeller.

Grasser Racing Team won in GTD na een felle strijd tussen twee Lamborghini´s in de laatste uren van de wedstrijd. Mirko Bortolotti in de #11 RT Lambo en Andy Lally met de #44 Magnus Racing Lambo maakten er een mooi kijkstuk van en de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 Evo bewees uit het goede hout gesneden te zijn. Vooral het laatste uur was de spanning te snijden toen Lally aan Bortolotti voorbijging en kort daarna de Italiaan opnieuw de leiderspositie wist te veroveren. De winst ging naar Bortolotti en zijn teamgenoten Rik Breuker en Rolf Ineichen, terwijl het Magnus trio Lally – Pumpelly – Potter op 2,7 sec. als tweede werd afgevlagd. De LMP2-divisie, met slechts 2 deelnemers een soort “randverschijnsel” in IMSA, werd gewonnen door de #38 Oreca van Performance Tech Motorsports (Cameron Cassels, Kyle Masson en Andrew Evans).

Result SEBRING 12H 2019