TCRE – Magnus op titeljacht

Gilles Magnus gaat dit jaar opnieuw met een Audi RS 3 LMS in TCR Europe aan de slag. De Belgische youngster wil met de ervaring die hij in 2019 kon opdoen nu resoluut voor de titel gaan. “TCR is een discipline waar je maximaal geconcentreerd aan de start moet verschijnen”, stelt de 20-jarige Gilles Magnus. “Ik ben over het algemeen tevreden over mijn eerste seizoen op dit niveau, maar ik besef ook dat ik op sommige momenten enkele fouten heb gemaakt. Daar wil ik nu de lessen uit trekken. 2019 was een leerjaar, ik voel me nu heel wat beter bewapend om een nieuw seizoen TCR Europe aan te vangen.”

“Dankzij de steun van Audi Sport Customer Racing en de efficiënte technici van Comtoyou zal ik alles op alles zetten om de titel in deze discipline te veroveren. Ik hoop ook van een dubbele buitenkans gebruik te kunnen maken. TCR Europe houdt dit seizoen immers twee keer halt in België. We beginnen in Spa-Francorchamps, maar later dit jaar trekken we ook naar Zolder. Om onze ambitieuze plannen waarheid te doen worden beginnen we vanaf eind deze maand aan de pre-seizoenstesten. Ik besteed ook heel wat tijd aan mijn fysieke en mentale voorbereiding.”

Kalender TCR Europe: 1. Spa (1 en 2 mei); 2. Red Bull Ring (15-17 mei); 3. Oschersleben (26-28 juni); 4. Le Castellet (17-19 juli); 5. Zolder (11-13 september); 6. Monza (25-27 september); 7. Barcelona (9-11 oktober).