Varia – Genoteerd in de pitlane (2)

Dennis de Borst en Stan van Oord kunnen terugkijken op een degelijk weekend in de Supercar Challenge op Zandvoort. Op hun thuiscircuit reden ze tweemaal in de punten, het maximaal haalbare voor de heren vanwege de ‘succes seconden’ die zij kregen na eerdere successen. In race 1 werden ze vijfde en in race 2 deden ze een plaatsje beter. Dennis de Borst: “Stan kon nog voor plek drie gaan, maar zou dan grote risico’s moeten nemen. Dit was het niet waard en hebben ons tevreden gesteld met de vierde stek. Nu hebben we punten gepakt in een degelijk weekend en het grote voordeel is dat we minder strafseconden hebben de volgende wedstrijd. We kijken dan ook uit naar de Gamma Racing Day op Assen waar we de volgende keer in actie komen.”

Ondanks een vrij succesvol weekend op Circuit Zandvoort in de Blancpain GT World Challenge Europe, met een 5e en een 3e plaats, bleef Dries Vanthoor zondag na Race 2 wat op zijn honger zitten. “We waren niet snel genoeg”, erkende de Limburger, die opnieuw team vormde met Ezequiel Pérez-Companc. “Het was zeer vreemd, want op vrijdag en zaterdag zaten we in het goede ritme. Gelukkig eindigden we nog op het podium, maar we moeten begrijpen waarom we snelheid verloren en het probleem oplossen.

Met een vierde en een derde plaats op Circuit Zandvoort wisten Benjamin Lessennes en Daniel McKay belangrijke punten voor de GT4 European Series te scoren. Als derde in de tussenstand behoudt het Belgisch-Britse duo alle kansen om tijdens de finale op de Nürburgring met de titel te gaan lopen. “Onze McLaren was competitief en we wisten goed samen te werken met de mensen van Équipe Verschuur”, stelt de Belg. “We hebben punten gescoord, maar onze tegenstanders ook. We blijven in aanmerking komen voor de titel, maar pas op de Nürburgring wordt alles beslist. In de wetenschap dat er tijdens deze laatste meeting nog 50 punten te verdienen vallen, zijn we nog volop in de titelstrijd verwikkeld. Het wordt spannend tot het eind!”