Varia – Genoteerd in diverse pitlanes bij Gilles Magnus, Louis Machiels en Max Koebolt.

In TCR Europe/Benelux beleefde Gilles Magnus geen al te best weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring. “Dit was een tegenvallend weekend”, vat onze landgenoot samen. “Tijdens de kwalificaties vroeg ik de technici van Comtoyou om de afstellingen wat te wijzigen, maar dat bleek geen goed idee. Ik kon pas de elfde tijd neerzetten.” De eerste race op zaterdag werd dan ook geen succes. “Ik miste mijn start volledig en na enkele honderden meters lag ik al 22ste. Ik wist nog enkele wagens te passeren, maar omdat de wedstrijd lange tijd werd geneutraliseerd kon ik uiteindelijk pas als 17de en dus buiten de punten aantikken.” Op zondag liep het al niet veel beter voor de jonge Belg. “Het regende, de piste lag er nat bij. Eigenlijk omstandigheden die ik wel graag heb. Van de elfde plaats op de grid wist ik op te rukken naar de zevende plaats. Helaas liep ik na een contact met Daniel Lloyd een lekke band op mijn Audi RS 3 LMS op. Een opgave was onvermijdelijk.”

Louis Machiels eindigde met zijn ploegmaat Andrea Bertolini opnieuw tweemaal op podium in Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort. Dat zorgt ervoor dat Machiels als leider in de Blancpain GT Pro/Am naar Total 24 Hours of Spa trekt. Louis Machiels: “Ik ben erg tevreden en gelukkig na dit weekend. Het waren fel betwiste races op de mooie omloop in de duinen en ik denk dat we onze beide podiumplaatsen verdienen. In de eerste race hebben we onze plek moeten consolideren, terwijl we in de tweede race een moeilijke start kenden en we terug naar voren zijn gereden. Ik moet zeggen dat het pitswerk perfect was, de strategie was goed en de auto liep als een klok. Met dank aan de mensen van AF Corse voor de zeer goede service tijdens dit weekend, dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd, de zeer belangrijke Total 24 Hours of Spa!”

Max Koebolt had hoge verwachtingen voor het vijfde en voorlaatste raceweekeinde van het seizoen in de GT4 European Series, want voor de rijder uit het Noord-Hollandse Heemskerk was het evenement op Circuit Zandvoort natuurlijk zijn thuiswedstrijd. Met de vijfde plaats in de eerste race en de vierde plek in de tweede wedstrijd lwerden belangrijke punten gescoord. “We staan nog steeds bovenaan, maar we hadden zeker op zondag iets meer verwacht, in ieder geval een podium. Wat dat betreft komen we gewoon power tekort op grond van de ‘balance of performance’, dus toen wisten we al dat het heel moeilijk zou worden”, aldus Koebolt.