Varia – Terugblik op de afgelopen zondag.

Er was afgelopen zondag wel wat actie in de circuitracerij waarover we het door omstandigheden nog niet hadden. Zo was er de ontknoping in de Europese Blancpain GT World Challenge op de Hungaroring, waar Raffaele Marciello en Vincent Abril (AKKA ASP Mercedes) hun tweede zege van het weekend boekten. De ultieme strijd in het kampioenschap ging echter tussen enerzijds Luca Stolz en Maro Engel (Black Falcon Mercedes) en anderzijds Marco Mapelli en Andrea Caldarelli (FFF Lamborghini). Laatstgenoemden hadden aan een vierde plek in de slotrace genoeg om op gelijke hoogte te komen van de Mercedes-rijders, die tweede werden. Met gelijke punten, maar wel het voordeel van 1 overwinning meer te hebben geboekt dit seizoen, gaat de titel dus naar Mapelli en Calderelli,

In de Formule 1 zagen we in het Italaiaanse Monza winst voor Ferrari. Tienduizenden Ferrari-fans waren er getuige van hoe de jonge Charles Leclerc een hele race weerstond aan de druk van het Mercedes-duo Hamilton en Bottas. Bij Ferrari lijkt het er nu wel op dat Vettel zijn positie van eerste rijder aan het verliezen is en dat Leclerc na de zege in de thuisrace van Ferrari (de eerste sinds 2010) gritg de fakkel zal overnemen.

Eveneens in Monza was Nick de Vries aan de slag, maar dan in de Formule 2. Net als op zaterdag wist hij er met zijn ART GP bolide een derde plaats te scoren, terwijl zijn naaste concurrenten in de titelstrijd puntenloos bleven. De Nederlander bouwt zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit en lijkt goed op weg naar de titel. Een andere Nederlander die afgelopen weekend sterk presteerde was op het tracé van Monza was Larry ten Voorde. Met zijn Porsche van MRS GT-Racing boekte hij een eerste zege in de sterk bezette Porsche Mobil 1 Supercup. Kampioenschapsleider Michael Ammermüller werd tweede maar ziet met nog twee races op de kalender wel Larry ten Voorde naderen tot op 14 punten.