Varia – Terugblikken op de Gamma Racing Day zondagraces.

Heel wat volk in de paddocks en op de tribunes van het TT Circuit in Assen voor de zondagraces van de Gamma Racing Day en dat is steeds genieten voor de rijders en vooral als ze op het podium het applaus van velen in ontvangst mogen nemen. Dat was in de tweede race voor de Supercar Challenge het geval bij good old Cor Euser, voor wie het applaus nog wat luider klonk na zijn algemene met de MARC II V8 Mustang. Euser ging met ruime voorsprong Max Weering (Lamborghini) en Floris Dullaart (Porsche) vooraf. In Supersport 1 was de zege voor de Leon Cupra van Nabuurs-Van Riet en in Supersport 2 ging de overwinning naar de BMW Zilhouette van Oosten-Teekens. Een andere Zilhouette, deze van thuisrijder Henk Tappel, haalde het in de Sport divisie.

In de Ford Fiesta Sprint Cup was er geen thuisrijder aan het feest, want daar ging Bert Longin met de algemene zege aan de haal. Hij hield er de snelle Nederlandse jongeling Laurens de Wit en de Belgen Kenny herremans en David de Saeger achter zich. Bij de Nederlanders verzekerden Colin Caresani en Rik Koen zich van resp. de tweede en de derde plaats. Hanne Terium, de enige dame in het 23-koppige startveld, finishte als 18de.

Stéphane Lémeret nam in de Mazda MX-5 Cup revanche voor de tegenslag die hij op zaterdag kende. De racende journalist stond dit weekend als gastrijder van Mazda Motors Belgium aan de start en mocht op zondag van op de pole vertrekken. Na een wedstrijd waarin Lémeret het aan de stok had met Bas Schouten, Marcel Dekker en Toine Kreijne had Lémeret op de streep 3/10 sec. bonus op de tweede, zijnde Marcel Dekker. Dominique Kraan werd in extremis nog derde, vóór Bas Schouten.

We hadden het bij aanvang van dit artikel over het publiek tijdens de zondagraces en ondertussen zijn ook de cijfers van het hele weekend gekend. Maar liefst 90.000 toeschouwers tekenden paraat en dat is meer dan het dubbel in vgl. met het DTM weekend in Assen of zelf bijna 5 keer zoveel als tijdens DTM in Zolder… Zo zie je maar dat internationale topseries niet steeds garant staan voor succes en voor de uitbaters van de circuits vaak niet brengen wat ze beloven!