Varia – Van Kalmthout succesvol in eerste weekend Asian Winter Series

Niet tweevoudig Macau Grand Prix-winnaar Dan Ticktum maar de Nederlander Rinus van Kalmthout stal dit weekeinde de show op het Buriram International Circuit in Thailand tijdens de eerste ronde van de Asian Winter Series, het winterkampioenschap van het F3 Asian Championship. Van Kalmthout won de eerste twee races en eindigde als derde in de laatste race, die werd gewonnen door de Chinees Ye Yifei. Door deze resultaten staat Van Kalmthout, die afgelopen seizoen het Pro Mazda Championship op zijn naam wist te schrijven, eerste in het kampioenschap.

Voor Ticktum, die net als Van Kalmthout voor Dragon Hitech GP uitkomt, telt maar één ding: een top drie klassering aan het einde van de rit. De Brit heeft door zijn tweede plaats in het Europese Kampioenschap Formule 3 en zijn overwinningen in Macau 35 van de 40 punten verzameld die nodig zijn voor een F1 superlicentie en een derde plaats in het kampioenschap levert vijf punten op. In Thailand viel Ticktum in de eerste race uit en eindigde hij pas in de derde race op het podium. Hierdoor staat hij na drie van de negen races op de zesde plek. De achterstand ten opzichte van de derde plaats is echter maar vijf punten.

De Belg Amaury Cordeel behaalde in Thailand een zesde, negende en vierde plaats. Zijn teamgenoot bij Pinnacle Motorsport, David Schumacher – de zoon van Ralf Schumacher en zijn ex-vrouw Cora – wist in de tweede race de derde plaats te pakken. Het kampioenschap gaat volgend weekeinde verder op het Sepang International Circuit. De derde en laatste ronde zal een maand later op datzelfde circuit worden verreden. Dan zal ook duidelijk worden of Ticktum zijn Formule 1-superlicentie heeft weten te bemachtigen.