VLN – Massale kritiek op het “castreren” van de topwagens. Eerste afzeggingen al een feit.

De “Last Minute” wijzigingen aan de BoP voor de klassen SP9, SPX en SP-pro – de topklassen in de VLN – heeft de afgelopen dagen veel stof doen opwaaien. Georg Weiss en zijn Wochenspiegel Team Monschau beslisten gisteren om na maar liefst 18 jaar trouwe dienst het kampioenschap de rug toe te keren. Weiss heeft ondertussen een ander programma voor zijn twee Ferrari 488 GT3 bolides (12h Spa, 24h Spa, 24h Barcelona en 9h Kyalami). Frikadelli Racing van Klaus Abbelen stopt ermee na de 24U Ring. Een pak rijders uit openbaar kritiek en iemand als Christopher Mies vraagt zich af of hij nog wel wil deelnemen aan VLN. Ook Stef Dusseldorp heeft zijn bedenkingen, net zoals diverse andere rijders uit zowel de topklassen als uit de lagere  divisies. De DMSB (Deutscher Motor Sport Bund) is de kop van Jut, ook al stond deze federatie onder druk van de FIA bij de beslissing…

Na het ongeval van Jann Mardenborough met de Nissan GT-R GT3 in 2015 werden er maatregelen genomen en die hielden o.a. in dat het motorvermogen van de topwagens (GT3) verplicht naar omlaag moest. Het protest dat er toen kwam van rijders en teams was eerder minimaal. Ook aan de achtervleugels en de bodemhoogte van deze wagens werden al nieuwe en meer beperkende regels opgelegd. Tevens onderging de omloop zelf al diverse wijzigingen. Vorige week – amper 10 dagen voor de Test und Einstellfahrten en slechts een tweetal weken voor de eerste wedstrijd – heeft de DMSB bekend gemaakt dat er nog eens 5% (zo´n 25-30 pk) van het motorvermogen af moet. Volgens de Duitse pers: “castratie” van de topwagens. Dat zoiets kort dag is voor de teams en voor heibel zorgt is vrij logisch. Maar de hoofdreden van alle sterk protest is niet zozeer de korte termijn, doch wel de veiligheid.

Zo schreef Christopher Mies, fabrieksrijder bij Audi Sport: “Ik vraag me af of ik eigenlijk nog zin heb hieraan deel te nemen. Enkel de topwagens afremmen zorgt ervoor dat wagens uit de klassen als bvb GT4, Cup, SP7 of zelfs TCR op diverse rechte stukken sneller zullen zijn. Wat dan weer met zich meebrengt dat de topbolides gedwongen worden om in te halen in de remzones en in de bochten zelf. Dat zorgt voor bijkomend gevaar en staat garant voor een pak meer ongevallen.” Stef Dusseldorp, die vorig jaar met een BMW M6 GT3 onderweg was in VLN, gaat volmondig akkoord met Mies en voegde daaraan toe: “Vorig jaar was de Audi waarmee Mies aantrad een van de snelste wagens op de Nürburgring, maar wij met onze BMW werden toen al op bepaalde stukken regelmatig ingehaald door Cup-wagens. Dat zorgt voor gevaarlijke toestanden.”

Ook rijders uit de lagere divisies hebben al hun zorgen geuit over hun veiligheid. Zowat iedereen is het erover eens dat indien men het motorvermogen van de topklassen nu met 5% afremt, men dat veiligheidshalve ook dient te doen voor de klassen GT4, Cayman Cup, SP7, Porsche 911 GT3 Cup en TCR.