VLN – Winst voor Nick Catsburg met Rowe Racing BMW.

Mist. Nog meer mist… Het is een verschijnsel dat we vaak zijn in de Eifel en zeker in het voorjaar. De organisatie diende in te grijpen want op sommige plaatsen was het zicht minder dan 20 meter en de tijdtraining voor de 168 ingeschreven wagens kon pas na de middag worden afgewerkt. Dat zorgde er tevens voor dat de race een pak later van start ging en deze ingekort werd tot 2u45m in plaats van de gebruikelijke 4u. Het werd er echter niet minder spannend om. Rowe Racing had zich met de #98 BMW M6 GT3 (Connor de Phillippi/Tom Blomqvist/Mikkel Jensen) van de pole verzekerd en kreeg naast zich op de eerste startrij de Konrad Motorsport Lamborghini Huracan van Michele Di Martino/Franck Perera/Marco Mapelli.

Bij de start konden de wagens van de eerste rij hun positie behouden en zagen van op de achtste plaats de #4 Porsche van Bachler en Bergmeister doorschuiven naar de derde stek. Wat schuivers in de eerste minuten schudden verder de rangschikking door elkaar. En na slechts vier minuten zagen we een grote klapper. De #23 Mercedes AMG GT3 van Shoffner / Schiller  gaat rond en een andere Mercedes AMG GT3 (dez #6 van Assenheimer / Buurman / Piana knalt er vol tegenaan en wordt de lucht in geslingerd. Een onzachte landing en een opgave volgt. Ook voor de #911 Porsche van Laurens Vanthoor en Earl Bamber eindigde de race na een aanrijding al in de eerste ronde.

Verder in het veld noteerden we nog meerdere schuivers en crashes, maar vooraan blijft het tijdens het eerste uur verder vrij rustig. Mede door het spel van de pitstops had de #99 BMW M6 van Catsburg / Wittmann / Edwards de leiding overgenomen, vóór de #7 Lambo van Di Martino / Mapelli / Perera (Lamborghini GT3), de #4 Porsche van Bachler / Bergmeister en de #32 Audi van Haase / Winkelhock. Die rangorde werd nog meerdere malen overhoop gehaald door de pitstops en het was al snel duidelijk dat pas het laatste kwartier van de race uitsluitsel zou brengen over de zege. In die slotfase wist Pilet met zijn Porsche zich voorbij de BMW van Edwards te werken, maar enkele minuten voor het vallen van de vlag draait Edwards de rollen weer om. Uiteindelijk finisht de BMW van Edwards, Catsburg en Wittmann met een vijftal seconde voorsprong op de Porsche van Pilet en Makowiecki.

UITSLAG – Top 15  (klik om te vergroten):