WEC – Deelnemerslijst FIA WEC seizoen 2019-2020 gepresenteerd

De ACO en de FIA hebben op Le Mans de voorlopige deelnemerslijst voor het FIA World Endurance Championship 2019-2020 gepresenteerd. Het wegvallen van de fabrieksteams van Ford en BMW is volledig gecompenseerd door andere teams, waardoor er op 1 september op Silverstone tenminste 33 auto’s aan de start moeten verschijnen. In totaal zullen er 8 auto’s in LMP1, 8 in LMP2, 6 in GTE Pro en 11 in GTE Am rijden.

In de LMP1 klasse keren ByKolles en DragonSpeed niet terug, maar heeft Team LNT als fabrieksteam twee Ginetta G60-LT-P1s ingeschreven. Daarnaast zijn Rebellion Racing, Toyota Gazoo Racing en SMP Racing weer van de partij. In de LMP2 klasse zijn er de nodige wijzigingen ten opzichte van het lopende seizoen. TDS Racing keert niet onder eigen naam terug, terwijl ook DragonSpeed en Larbre Competition verdwijnen. Jackie Chan DC Racing keert terug met 1 auto. United Autosports, High Class Racing, Jota, Cool Racing en Cetilar Racing zijn nieuwkomers op de lijst, terwijl Racing Team Nederland en Signatech Alpine ook in het nieuwe seizoen te zien zullen zijn. Het aantal LMP2s stijgt hierdoor van zeven naar acht.

In de GTE Pro klassen blijven AF Corse, Porsche GT Team en Aston Martin Racing actief, maar door het wegvallen van Ford Chip Ganassi Team UK en BMW Team MTEK daalt het aantal deelnemers in deze klasse van tien naar zes. In de GTE Am klasse stijgt het aantal deelnemers juist, van negen dit seizoen naar elf in 2019-2020. Op Clearwater Racing na keren alle bekende namen terug komend seizoen. AF Corse zal twee auto’s inzetten, terwijl Team Project1 een tweede Porsche heeft ingeschreven. Daarnaast is er nog een Ferrari voor het Britse Red River Sport voorzien.

Het FIA WEC seizoen 2019-2020 gaat op 1 september van start met de vier uur van Silverstone. Tijdens de bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council werd vandaag tevens bevestigd dat de 1000 mijl van Sebring op 20 maart 2020 zal worden verreden. De zes uur van Spa, de zevende ronde van het seizoen, staat op 2 mei 2020 op het programma, gevolgd door de finale: de 24 uur van Le Mans op 13-14 juni.