WEC – Nieuwe reglementering voor 2020-2024 maakt proto´s slanker

WEC 2020
De nieuwe reglementering voor WEC (en dus ook de 24U Le Mans) maakt een einde aan het tijdperk van de “vette proto´s”. Een revolutionair reglement zorgt ervoor dat vanaf 2020 de WEC-proto´s heel wat moeten afslanken en ook een totaal andere uitstraling zullen hebben. Het gebruik van het hybride-systeem (KERS) blijft behouden, wagens worden aangedreven op de vier wielen. Er is vrije keuze van krachtbron maar de maximale kost daarvan zal vooraf worden vastgelegd. Dat alles moet in Le Mans rondetijden van 3.20 mogelijk maken, terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft. Een naam voor de nieuwe prototype klasse is er nog niet wat men wil die naam kiezen na het houden van een poll onder het autosportpubliek.

Le Mans PorscheEigenlijk gaan we qua vormgeving dus wat terug in de tijd naar de jaren ´90, waarbij we denken aan de fraaie GT1-bolides, GTR´s of GTP´s. De wagens zullen op gebied van uiterlijk nauwer kunnen aanleunen bij de baanversies van de diverse constructeurs, wat dan voor het merk meer uitstraling geeft. Al is dat geen verplichting natuurlijk. Constructeurs van hypercars, supercars, prestigieuze GT´s of zelfs zij die concept cars op de weg brengen weten dus wat te doen. Natuurlijk zullen deze bolides heel wat technische snufjes aan boord hebben en onder de huid vaak weinig gemeen hebben met de oorspronkelijke modellen. Uiterlijk zullen ze in vele gevallen bij het publiek wel snel een belletje doen rinkelen dat een link legt met een bepaald merk.

FIA - WEC - ACOEn dat die nieuwe wagens op aerodynamisch vlak zullen verschillen van de basismodellen waarvan ze eventueel afgeleid zijn staat als een paal boven water. Doch, in de nieuwe reglementering is wel bepaald dat die ingrepen niet ten koste mogen gaan van het esthetische aspect. Als we alle wijzigingen en beperkingen samen nemen, dan zal een wagen uit de nieuwe topklasse voor WEC/Le Mans nog zowat een vierde gaan kosten ten opzichte van de huidige LMP1-bolides. FIA en ACO zullen een nieuwe homologatie procedure en technische regels in het leven roepen om de budgetten binnen de perken te houden.