WEC – Racing Team Nederland presenteert kleurstelling voor Le Mans

Een maand voor de 24 uur van Le Mans heeft Racing Team Nederland een nieuwe kleurstelling voor de Dallara P217 gepresenteerd. In de laatste race met de Dallara zal deze worden uitgedost in een kleurstelling zoals deze begin jaren 90 van de vorige eeuw ook op de F1-wagens van Minardi te zien waren.

Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries, die volgende maand zijn Le Mans-debuut maakt, zullen ook in het seizoen 2019-2020 aan de start van het FIA World Endurance Championship verschijnen. Het Nederlandse team maakt echter de overstap van Dallara naar Oreca, waarbij de ondersteuning door het Franse TDS Racing zal worden gedaan. Dit betekent ook het einde van de samenwerking in het WEC tussen Racing Team Nederland en Dayvtec, dat de Dallara in de 14 voorgaande wedstrijden runde.

Naast de nieuwe kleurstelling en de bevestiging van de overstap naar Oreca werden tijdens de officiële presentatie ook de plannen voor een Racing Team Nederland Junior Team gelanceerd. In 2020 zullen jonge talenten namens het Racing Team Nederland Junior Team aan het NK karting deelnemen.