WEC – Seizoen 2019-2020 met diverse vraagtekens, maar zonder SMP Racing.

Over een tweetal weken wordt in Barcelona het WEC-seizoen 2019-2020 op gang geschoten. Op de inschrijvingslijst prijken 30 wagens maar ontbreekt in LMP1 het Russische SMP Racing waarmee o.a. Stoffel Vandoorne dit jaar in Le Mans nog het brons pakte. SMP Racing besloot om de stekker uit het LMP1-programma te trekken nu gebleken is dat de private teams niet kunnen optornen tegen fabrieksprojecten. Slecht nieuws dus voor Stoffel Vandoorne, die een verlengde verblijf in de prototyperacerij wel had kunnen smaken.

Bij die fabrieksprojecten blijft Toyota ook in het nieuwe seizoen het enige vooraanstaande merk dat in LMP1 vertegenwoordigd is en rijzen er nu al vraagtekens omtrent de effectieve deelname van een tweede wagen voor Rebellion Racing. Met betrekking tot het LMP1-project van Ginetta via Team LNT is het op dit moment ook nog redelijk koffiedik kijken en in de klasse GTE-Am zijn zowat de helft van de zitjes nog niet opgevuld.

Uit de Lage Landen is in de LMP2-klasse Racing Tem Nederland opnieuw van de partij. Het rijderstrio bestaande uit teameigenaar Frits van Eerd, Giedo Van der Garde en Nyck de Vries doet het nu niet langer met een verouderde Dallara, maar krijgt een Oreca 07-Gibson onder de bips geschoven. Ook in LMP2 ziet Ho-Pin Tung zijn verblijf bij Jackie Chan DC Racing verlengd worden. De enige Belg is voorlopig Maxime Martin, die het in GTE-Pro met de Aston Martin Vantage opneemt tegen twee Porsches en twee Ferrari 488´s.

Entry List FIAWEC 2019-2020, Barcelona