WEC – Toyota domineert in Sebring 1000 Miles, Porsche wint in extremis GTE-klasse

De WEC 1000 Miles of Sebring werden een paar mijlen minder. Wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de geplande 268 ronden niet werden gehaald en dat de wedstrijdleiding na maximaal toegelaten 8 uren racen (253 ronden) de zwart-wit geblokte vlag bovenhaalde. Dat Toyota de wedstrijd wint en ook de tweede plaats inpalmt zal geen mens verwonderen. Het enige fabrieksteam in LMP1 had ook nu weer geen tegenstand op weg naar de dubbelslag. De zege ging naar de #8 bolide van Alonso, Nakajima en Buemi, met een ronde bonus op de #7 Toyota van Conway, Kobayashi en Lopez. SMP Racing, dat na zowat een vierde van de wedstrijd de #17 wagen verloor bij een crash, pikte de derde plaats in LMP1 (en algemeen) in met de #11 BR1-bolide van Hartley, Petrov en Aleshin. De overige LMP1-wagens kenden allen pech.

Meer strijd was er in de LMP2-klasse, met een sterke prestatie van Nyck de Vries in de Racing Team Nederland Dallara. De Vries, die helemaal achteraan het veld moest starten, reed een prima eerste dubbelstint. Hij haalde het volledige GT-veld in en worstelde zich voorbij bijna alle LMP2´s om op het einde van zijn ritje als tweede in de klasse het stuur over te geven aan Jumbo-man Frits van Eerd. Die verloor de voeling met de leiders en nadien gooide een gebroken telemetrie kabel roet in het eten. Het trio De Vries – Van Eerd – Van der Garde finishte uiteindelijk als vijfde in de LMP2-klasse, waar de winst ging naar de #37 Jackie Chan DC Racing ORECA van David Heinemeier-Hansson, Jordan King en Will Stevens.

De regen tijdens de slotfase van de race speelde een grote rol bij de overwinning van Porsche in GTE Pro, de vierde zege voor Porsche in dit WEC Super Season. Voor Richard Lietz was het echter de eerste overwinning dit seizoen en voor Gianmaria Bruni betekende het dat het de allereerste keer met de zegebloemen mocht zwaaien voor Porsche. Lange tijd zag het er naar uit dat de #81 BMW M8 GTE van Nick Catsburg en zijn kompanen Martin Tomczyk en Alexander Sims met de winst zou gaan lopen, maar daar besliste de regen op het einde van de race anders over. Catsburg´s stop voor regenrubber duurde echte veel langer dan het pitbezoek van Bruni en zodoende kwam de Italiaan in het spoor van de Nederlander, om hem kort daarna naar de tweede plaats te verwijzen. Toen Catsburg nog een keertje extra naar de pits moest voor een splash-and-dash leek de overwinning heel ver weg, maar de Nederlanders strandde alsnog in het zog van de winnende Porsche, op amper 8/10 sec. van Bruni. Ook in de GTE Am categorie was er winst voor Porsche, met de Dempsey-Proton wagen van Matt Campbell, Julien Andlauer en Christian Ried. Het Porsche-trio ging met een twaalftal seconden de Spirit of Race Ferrari 488 GTE van Thomas Flohr, Francesco Castellacci en Giancarlo Fisichella vooraf.

Uitslag