WEC – Toyota wint op eigen bodem

Toyota GAZOO racing behaalt een 1-2 podium voor een enthousiast thuispubliek in de 6U van Fuji. De #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi and José María López waren slechts 11,44 sec te snel voor hun teamgenoten in de #8 Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima. In de LMP1 klasse werd het podium vervolledigd met de #1 Rebellion Racing crew van André Lotterer, Neel Jani en Bruno Senna. De Rebellion R13-Gibson haalt zo ook meteen het hoogste schavot voor de non-Hybrid LMP1.

Op een nat circuit wist de #7 al snel naar voor te klimmen vanaf de 8ste startpositie.
Na een lange safetycar periode besliste Kobayashi als eerste slicks te leggen op een opdrogende baan, wat de juiste keuze bleek om mee te strijden voor de middelste podiumplaats.

In de LMP2 klasse was het weer een 1-2 winst voor Jackie Chan DC Racing met de #37 van Jazeman Jaafar, Weiron Tan and Nabil Jeffri en de #38 van Ho-Pin Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry. Deze zusterwagens werden gevolgd door de Signatech Alpine Matmut #36 van Nicolas Lapierre, Pierre Thiriet en André Negrão.  Het Signatech Alpine trio heeft nu nog een kleine voorsprong van 1 puntje in het kampioenschap.

Porsche wint de GTE PRO klasse met de #92 911 RSR van Kevin Estre en Michael Christensen na een geweldige strijd met de #82 BMW Team MTEK M8 GTE van Tom Blomqvist en Antonio Felix da Costa, die op hun beurt tweede werden voor de #67 Ford GT van Harry Tincknell en Andy Priaulx.

Het Team Project 1 haalt voor de eerste maal het GTE AM podium op de eerste plaats.

de Race resultaten kan je hier terugvinden.