WEC – Van Uitert twee races bij Racing Team Nederland

Job van Uitert
Job van Uitert is bevestigd als rijder van Racing Team Nederland voor de FIA WEC races op Silverstone en in Shanghai. De 20-jarige Van Uitert ,die dit seizoen namens het tevens door TDS gerunde G-Drive Racing in de European Le Mans Series uitkomt en tijdens zijn eerste 24 uur van Le Mans een zeer sterke indruk achterliet, is als vervanger van Nyck de Vries en Frits van Eerd opgeroepen.

Van Uitert vervangt De Vries op Silverstone omdat laatstgenoemde dat weekeinde in de Formule 2 actief is in het voorprogramma van de Grand Prix van België. Op 10 november vervangt Van Uitert teameigenaar Van Eerd tijdens de derde ronde van het seizoen 2019-2020 op het circuit van Shanghai. Van Eerd is dat weekeinde zelf verhinderd en reist niet af naar China.

“Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt,” aldus Van Eerd.

“Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen. Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn,” liet Van Uitert weten.