WEC – Knappe zege van Rebellion Racing in 4H Shanghai.

Rebellion Racing heeft met de #1 bolide van Bruno Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato de FIA WEC 4H Shanghai op het palmares geschreven. De overige podiumplaatsen werden opgevuld door de rijders van de Toyota TS050 bolides, wiens wagens duidelijk afgeremd werden door de opgelegde restricties op gebied van hybride power en door het extra ballastgewicht.

Het wedstrijdbegin werd getekend door een sterke prestatie van de Britse Ginetta´s, die zelfs een tijdje 1 en 2 reden. Beide wagens kregen echter een Drive Through wegens een jumpstart. Ook de #7 Toyota werd bedacht met een dergelijke straf. Dat zorgde ervoor dat de #8 Toyota en polesitter Rebellion wat ademruimte kregen vooraan het veld. Na zowat 75 minuten racen nam Gustavo Menezes in de Rebellion LMP1 de bovenhand van Toyota en sloeg hij vrij snel een aanzienlijke kloof op beide Japanse bolides. Ginetta – dat de snelste wedstrijdronde realiseerde – had ondertussen de rol volledig gelost en moet daarvoor de hand in eigen boezem steken: de pitstops bij de LNT-wagens waren telkens een pak langzamer dan bij de concurrentie.

Met rondetijden die gemiddeld één tot anderhalve seconde sneller waren dan de concurrentie diende men zich bij Rebellion niet echt zorgen te maken en hoefde men ook niet tot het uiterste te gaan, zodat de kans op mechanisch falen beperkt bleef. De #1 Rebellion R13-Gibson wagen van Bruno Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato finishte na 4u wedstrijd als winnaar met een marge van meer dan een minuut op de Toyota #8 van Buemi, Nakajima en Hartley. In LMP2 ging de overwinning naar JOTA Sport, vóór de #37 Jackie Chan Racing wagen van o.a. Ho Pin Tung. Racing Team Nederland werd met de Oreca 07-Gibson als vijfde afgevlagd in deze klasse. Bij de GT´s pakte Porsche beide poles, maar de wedstrijd zelf moesten ze aan de #51 AF Corse Ferrari (Pro) en #90 TF Sport Aston Martin (Am) laten. Maxime Martin werd in de Pro-klasse vierde, Jeroen Bleekemolen en Larry ten Voorde pakten een fraaie tweede plaats in de AM-categorie.